Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/10343/nortel-modernizuos-lietuvos-gelezinkeliu-radijo-rysi/spausdinti/

„Nortel“ modernizuos Lietuvos geležinkelių radijo ryšį

Publikuota: 2008-01-30 08:16
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Nortel

Siekdama modernizuoti Lietuvos geležinkelių radijo ryšį bei suderinti jį su tarptautiniais geležinkelių standartais, AB „Lietuvos geležinkeliai“ pasirinko „Nortel“ bevielio ryšio tinklo sprendimą. Projektą iki 2010 metų įgyvendins „Belam“ – pasaulinio lyderio GSM-R technologijos srityje „Nortel“ partneris Lietuvoje.

Pagal 50,5 milijonų eurų vertės sutartį GSM-R radijo ryšio sistema bus įdiegta ilgesniame nei 1563 kilometrų ruože (beveik 88 proc. Lietuvos geležinkelių). Tai pirmasis GSM-R sistemos diegimo projektas Baltijos šalyse. Projekto vykdymą iš dalies finansuos Europos Sąjungos Sanglaudos fondas.

„Nortel“ GSM-R sprendimas yra pritaikytas skirtingų operatorių ryšių sistemoms – tai vienas iš svarbiausių veiksnių palaikant ryšį. Šis techninis sprendimas taip pat atitinka Europos Traukinių Kontrolės Sistemos (ETCS), kuri pakeis ligšiolines Europos šalių geležinkelių saugumo sistemas, kontrolės ir saugumo kriterijus. Vieninga sistema padidins keleivių saugumą tarptautinių reisų traukiniuose.

„Nortel“ padės įgyvendinti Europos Bendrijos standartų diegimą „Lietuvos geležinkeliuose“. Bus sukurtas labai greitas ir patikimas ryšių tinklas; kelionės Lietuvos geležinkeliais taps greitesnės, saugesnės ir patikimesnės, nei anksčiau“, – sakė Laisvydas Rudžianskas, „Lietuvos geležinkelių“ GSM-R projekto vadovas.

Tobulinant komunikacijas bei didinant geležinkelių saugumą ir patikimumą, „Nortel“ padeda „Lietuvos geležinkeliams“ tapti patrauklesniems ir užimti stipresnes pozicijas konkurencinėje kovoje su aplinkai kenksmingesnėmis transporto rūšimis (aviacija ar automobiliais).

„Didžiuojamės tuo, kad „Lietuvos geležinkeliai“ pasirinko mus. Sukursime modernią ir visiškai patikimą bevielę geležinkelių komunikacijų sistemą. Ji bus taikoma greitaeigiams vietiniams bei tarptautiniams traukiniams“, – teigė Sorin Lupu, „Nortel“ Rytų Europos rinkos prezidentas. „Tai reikšmingas „Nortel“ laimėjimas Rytų Europoje ir Baltijos šalyse bei dar vienas akcentas, rodantis glaudų ir ilgalaikį bendradarbiavimą tarp „Nortel“ ir „Belam“. „Nortel“ technologijų lyderystė rinkoje yra akivaizdi; ji padeda tobulinti kasdienines operacijas geležinkeliuose bei plečia geležinkelių operatorių galimybes“, – sakė jis.

„Belam“ bendradarbiauja su „Nortel“ jau daugiau kaip 15 metų. Drauge vykdome įvairius bevielio ryšio projektus. Turime patirties ir jungtinių projektų vykdyme Baltijos regiono šalyse, tarp jų ir Latvijoje bei Lietuvoje. Mes bendradarbiaujame su rinkos lyderiu „Nortel“ ir dalinamės patirtimi geležinkelių komunikacijų srityje“, – sakė Dmitry Krupnikov, „Belam“ verslo plėtros vadovas. „GSM-R technologijos įdiegimas leis Lietuvos geležinkeliams pakilti į naują lygmenį bendradarbiaujant su visa ES geležinkelių sistema ir prisidės prie Lietuvos integracijos į ES“, – teigė D. Krupnikov.

Šiam „Lietuvos geležinkelių“ projektui įgyvendinti būtina iš dalies modernizuoti esamą telekomunikacijų sistemą, pakeisti atitinkamą kompanijos įrangą GSM-R technologijomis. Šis projektas padės „Lietuvos geležinkeliams“ dirbti efektyviau bei sumažinti pagrindines bei aptarnavimo išlaidas.

„Nortel“ turi virš 10 metų darbo patirtį, diegiant GSM-R bevielio ryšio technologiją. Šiuo metu GSM-R sistema taikoma trijuose žemynuose. „Nortel“ laikomas pačiu stipriausiu pasaulyje GSM-R bevielio ryšio technologijos tiekėju. Kompanija yra sudariusi valstybines GSM-R diegimo sutartis su Austrija, Prancūzija, Vokietija ir Jungtine Karalyste, taip pat sutartis Alžyre, Kinijoje, Čekijoje, Italijoje, Indijoje, Slovakijoje, Ispanijoje, o nuo šiol ir Lietuvoje. „Nortel“ nuolat tobulina GSM-R technologiją ir siūlo rinkai naujus produktus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!