Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/1020/sintagmai-skirta-europos-strukturiniu-fondu-parama-darbuotoju-mokymams/spausdinti/

„Sintagmai” skirta Europos struktūrinių fondų parama darbuotojų mokymams

Publikuota: 2005-04-23 15:33
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: el. paštas Asociacija „Infobalt“

Lietuvos programinės įrangos ir sistemų kūrimo įmonė UAB „Sintagma” kovo mėn. pradėjo įgyvendinti trejų metų trukmės projektą „Konkurencinių gebėjimų stiprinimas informacinių technologijų rinkoje”. Projektas yra parengtas pagal LR Bendrojo programavimo dokumento 2.2 priemonės „Darbo jėgos kompetencijos ir gebėjimų prisitaikyti prie pokyčių ugdymas“ nuostatus ir bus įgyvendinamas Europos socialinio fondo ir Lietuvos valstybės pagalbos lėšomis.

Bendra finansuojamo projekto vertė – 1,2 mln. Lt. Projektas apima 4 pagrindines sritis: modernių darbo organizavimo formų kūrimą, bendruosius ir specialiuosius darbuotojų mokymus, įmonės kompetencijų įvertinimą pagal tarptautinį CMMI standartą, o taip pat informavimo ir viešinimo veiklą. Planuojama, kad šio projekto lėšomis finansuojamuose mokymuose dalyvaus visi „Sintagmos" darbuotojai. Be ES paramos privati vidutinio dydžio įmonė tokios apimties projekto, kai mokymuose visi darbuotojai galėtų ne tik sudalyvauti mokymo kursuose, bet ir padedami patyrusių konsultantų realiai įtvirtinti įgūdžius bei gauti atitinkamą įvertinimą, nepajėgi įgyvendinti.

Projekto metu „Sintagmoje“ bus įdiegtos darbo organizavimo valdymo ir naujų darbuotojų įvedimo sistemos. Darbuotojams bus organizuoti mokymai, skirti sustiprinti jų vadovavimo ir valdymo, pardavimo ir klientų aptarnavimo, socialinius įgūdžius. Taip pat bus stiprinamos ir IT specialistų kompetencijos – jiems bus skirti profesiniai kursai, jie pasirengs programų kūrimo procesų įvertinimui pagal CMMI 2 lygio reikalavimus.

Planuojama, kad ši parama ne tik suteiks galimybę įmonės darbuotojams kryptingai ir nuosekliai kelti kvalifikaciją bei padidins įmonės konkurencingumą, bet ir prisidės prie mokymosi visą gyvenimą propagavimo bei nacionalinės švietimo sistemos tobulinimo.

Investuojanti į mokymus „Sintagma“ nuosekliai stiprina bendrovės kompetenciją ir siekia patikimo IT partnerio statuso. Šių metų vasario mėnesį „Sintagma“ gavo „Oracle Certified Partner“ vardą. Kovo mėnesį UAB „Sintagma“ tapo pasaulinės informacinių technologijų kompanijos IBM aukščiausio lygio partnere - įgijo „IBM Premier Partner“ statusą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!