Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/85277/programavimo-olimpiada-2022/spausdinti/

Programavimo olimpiada 2022

Publikuota: 2022-12-06 21:01
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Ar programavimo būrelis suteikia realias galimybes vaikui integruotis į IT pasaulį? Ar tikrai tėveliai, leisdami į programavimo būrelį jaučia vaikų motyvaciją ir augimą mokslo srityje?

Vaikai, kurie itin mėgsta kompiuterinius žaidimus, gali rinktis programavimo užsiėmimus. Gilesnis technologijų pažinimas yra susijęs su kūryba bei atsiveriančiomis naujomis galimybėmis ne tik žaisti, bet ir sukurti žaidimą pačiam. Kuriant žaidimus lavinamas loginis mąstymas, programavimas reikalauja labai daug kūrybiškumo. Programuojant vaikui pačiam tenka parinkti dizainą, sukurti veikėjus, aplinką. Šiais laikais labai svarbu lavinti vaikų technologinį raštingumą, suteikti jiems žinių ir įgūdžių apie tai, su kuo siejama pasaulio ateitis.

Mūsų tikslas yra vaikams parodyti teisingą technologijų naudojimo kelią. Nuo beprasmių žaidimų pereiti prie loginio mąstymo, programavimo, uždavinių sprendimo. Visos technologijos yra geros, bet reikia jomis naudotis tinkamai ir tikslingai, todėl šiandienos pasaulyje tiesiog būtini programavimo mokymai vaikams.

Programavimo užsiėmimų metu mes suteikiame vaikams tvirtą pagrindą ateities darbui su informacinėmis technologijomis, tolimesnėms studijoms ir savarankiškam darbui. Vaikai, kurie užsiėmimus lanko bent 4 metus, sugeba patys sukurti žaidimus, naudotis sudėtingomis IT platformomis ir dažnai pralenkia savo tėvus, dirbančius programavimo srityje.

Jeigu norite tuo įsitikinti, tiesiog užsukite į Programavimo olimpiadą ir pamatykite tai patys! 

Gruodžio 10 dieną, 11 valandą Emilijos Pliaterytės progimnazijoje (Žirmūnų g. 119, Vilnius) vyks Vilniaus miesto programavimo olimpiada, kurią jau 6-tą kartą organizuoja VšĮ „Mokslo šviesa“.

Vienu metu programuos 100 vaikų!

Programavimo olimpiados metu visus pasitiks tikras Programukas, tėvų ir vaikų lauks vaišės, koncertas, apdovanojimai bei naujausi technologiniai pasirodymai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!