Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/85031/ignitis-grupe-tapo-pirmaja-vilniaus-gedimino-technikos-universiteto-inzinerijos-licejaus-ugdymo-partnere/spausdinti/

„Ignitis grupė“ tapo pirmąja Vilniaus Gedimino technikos universiteto inžinerijos licėjaus ugdymo partnere

Publikuota: 2022-11-17 13:18
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Tarptautinė energetikos bendrovė „Ignitis grupė“ ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto inžinerijos licėjus (VGTU inžinerijos licėjus) pasirašė bendradarbiavimo sutartį edukacijos srityje.

VGTU inžinerijos licėjus / KHAE
VGTU inžinerijos licėjus / KHAE

Bendradarbiavimo sutartį pasirašė „Ignitis grupės“ vadovas Darius Maikštėnas ir VGTU inžinerijos licėjaus direktorė dr. Lina Bagdžiūnaitė-Litvinaitienė.

Sutartyje abi pusės įsipareigojo skatinti bendradarbiavimą, susijusį su mokymo(si) medžiagos, žinių dalijimusi bei energetikos sektoriaus ir energetikos sektoriui itin reikalingų profesijų žinomumo didinimu. VGTU inžinerijos licėjus tapo dar vienu programos #EnergySmartSTART draugu.

„Esame energetikos sektoriaus transformacijos liudininkai. Energetika keičiasi, vystosi, sparčiai vystome Žaliąją gamybą, todėl ypatingai aukštos kvalifikacijos, atsidavusių energetikos specialistų reikia ir reikės vis daugiau. Bendradarbiavimas su VGTU inžinerijos licėjumi prisidės prie energetiko profesijos populiarinimo tarp moksleivių, kurie jau domisi inžinerija“, – sako „Ignitis grupė“ vadovas Darius Maikštėnas.

„Džiaugiamės, kad „Ignitis grupė“ tapo pirmąja mūsų ugdymo partnere. Mums labai svarbu nuolat mokytis ir siekti gerinti ugdymo kokybę savo mokykloje, o tam reikalingi stiprūs partneriai – savo srities profesionalai. Bendradarbiavimas su „Ignitis grupe“ mums padės kurti didesnę pridėtinę vertę mūsų bendruomenei – mokytojams, moksleiviams“, – pabrėžia VGTU inžinerijos licėjaus direktorė dr. Lina Bagdžiūnaitė-Litvinaitienė.

Įvairias energetikų iniciatyvas vienijanti ilgalaikė programa #EnergySmartSTART inicijuota užbėgti už akių galimiems energetikos sektoriaus iššūkiams, tokiems kaip energetikos darbuotojų pakeičiamumas dėl pensinio amžiaus, kvalifikuotų energetikos sektoriaus darbuotojų trūkumas, ambicinga atsinaujinančios energetikos strategija. Programa siekia sudominti ir įtraukti žmones į energetikos kūrimą, paskatinti būti energetiškai sumaniais, populiarinti energetikos sektoriui strategiškai svarbių studijų krypčių pasirinkimą.

VGTU inžinerijos licėjaus mokytojai mokinių atostogas jau išnaudojo edukacijoms. Jie lankėsi ekskursijose Kauno hidroelektrinėje ir Kruonio hidroakumuliacinėje elektrinėje. Čia jiems buvo pristatytas energetikos sektorius, elektrinių istorija, veikla, reikšmė ir „Ignitis grupės“ veiklos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!