Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/84397/tarptautineje-konferencijoje-bus-aptartas-besikeiciantis-aukstasis-mokslas-ir-jo-perspektyvos/spausdinti/

Tarptautinėje konferencijoje bus aptartas besikeičiantis aukštasis mokslas ir jo perspektyvos

Publikuota: 2022-09-24 09:32
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Rugsėjo 26 d., pirmadienį, nuo 9 val. Seimo III r. Konferencijų salėje vyks tarptautinė konferencija „Aukštasis mokslas: pasiekimai, iššūkiai ir galimybės“, kurią organizuoja Seimo Švietimo ir mokslo komitetas kartu su Vilniaus universitetu. Ši konferencija – vienas iš renginių, skirtų Lietuvos universitetų metams paminėti.

Tarptautinėje konferencijoje bus aptartas besikeičiantis aukštasis mokslas ir jo perspektyvos

Konferencijoje numatoma apžvelgti besikeičiantį aukštojo mokslo vaidmenį šiuolaikiniame pasaulyje. Bus kalbama apie esminius politikos formavimo, ekonominius bei socialinius faktorius, darančius įtaką aukštojo mokslo raidai. Visi šie faktoriai bus įvertinti remiantis ne tik nacionalinėmis tendencijomis, bet ir žvelgiant iš tarptautinės perspektyvos.

Renginyje taip pat bus aptartos Europos Sąjungos aukštojo mokslo erdvės integracijos tendencijos ir iššūkiai, todėl jame dalyvauti pakviesti tarptautiniai ekspertai, padėsiantys geriau suprasti globalų bei europinį kontekstą, kuriame nacionalinė aukštojo mokslo sistema veikia ir kurio pokyčiai lems aukštojo mokslo raidą Lietuvoje.

Konferencijoje pagrindinius pranešimus skaitys svečiai iš užsienio. Vienas jų – Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos Švietimo ir įgūdžių direktorato vadovas Andreasas Schleicheris. Daugiau nei kelis dešimtmečius dirbantis švietimo srityje jis yra moksleivių vertinimo programos PISA iniciatorius, taip pat atsakingas už kitas tarptautines priemones, padedančias vertinti pasiekimus švietimo sektoriuje ir pagelbėjančias sprendimų priėmėjams, tyrėjams ir bendrai švietimo sektoriaus atstovams taikyti naujas švietimo praktikas. Jis skaitys pranešimą apie globalias aukštojo mokslo tendencijas.

Pranešimą apie aukštojo mokslo integracijos procesus Europos Sąjungoje skaitys Europos universitetų asociacijos direktoriaus pavaduotoja strategijos koordinavimui ir įžvalgoms Anna-Lena Claeys-Kulik.

Registracija vyksta iki rugsėjo 22 d. 17 val. Renginį bus galima stebėti Seimo „YouTube“ paskyroje „Atviras Seimas“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!