Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/84162/naujus-mokslo-metus-kaunas-pasitinka-su-svieziais-receptais-matematikos-zinioms-stiprinti/spausdinti/

Naujus mokslo metus Kaunas pasitinka su šviežiais receptais matematikos žinioms stiprinti

Publikuota: 2022-09-02 18:25
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Pagal brandos egzaminų rezultatus Kaunas jau ne pirmus metus laikosi lyderių pozicijose tarp šalies savivaldybių. Miestas ir toliau siekia pažangos, siūlant inovatyvius, įtraukiančius mokymosi metodus. Kauno švietimo inovacijų centras pristato seriją „matematiškų“ naujienų – nemokamą matematikos laboratoriją devintokams – „MatLab“, matematikos konkursą pradinukams ir kompetencijų ugdymo mokymus jų mokytojams. Nuo rudens sugrįžta ir „Aktyvių tėvų akademija“.

Pagrindai – dar pradinėse klasėse

Šį rudenį Kauno švietimo inovacijų centras pradinių klasių mokytojus pakvies į ilgalaikius matematikos ugdymo mokymus. Pedagogai ne tik gilins kompetencijas, bet ir gaus papildomą motyvacijos priemonę – galimybę su savo auklėtiniais dalyvauti matematikos konkurse 2–4 klasių mokiniams.

Jis vyks dviem etapais: mokyklos ir miesto. Spręsdami užduotis pradinukai ugdys gebėjimus, o laimėtojai drauge su mokytojais keliaus į Koperniko mokslo centrą.

„Matematinis raštingumas ir loginis mąstymas – įgūdžiai, kurie reikalingi kiekvieną dieną. Tai svarbu nuo pat pradinių klasių. Norint sudominti vaikus, būtinas ne tik pedagogų bei pačių mokinių aktyvus įsitraukimas, bet ir tėvelių pastangos. Neabejoju, kad naujos programos motyvuos ir ves link dar geresnių rezultatų“, – kalbėjo Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Eglė Andriuškienė.

Devintokams – laboratorija „MatLab“

Rugsėjį Kaune startuoja nauja iniciatyva – matematikos laboratorija „MatLab“. Užsiėmimai skirti devintokų matematiniams įgūdžiams bei žinioms stiprinti. Kelios dešimtys atrinktų dalyvių visus mokslo metus nemokamai lankys kūrybines dirbtuves, paskaitas, konsultacijas, uždavinių sprendimo praktikumus, keliaus į edukacines išvykas.

Žiniomis dalinsis ne tik mokytojai, psichologai ar dėstytojai. Į pagalbą bendraamžiams ateis ir Kauno „Saulės“ gimnazijos, jau 7 metus dirbančios pagal sustiprintą matematikos programą, auklėtiniai. Kertinė „MatLab“ misija – papildoma pagalba mokantis matematikos ir gebėjimų ugdymas įgytas žinias pritaikyti praktiškai.

„Perėjimas į gimnaziją – nemažas iššūkis. Keičiasi ne tik aplinka, programa, pedagogai, bet ir metodai. Todėl pirma gimnazijos klasė pasirinkta neatsitiktinai. Svarbu kuo labiau palengvinti adaptacijos procesą, padėti pamilti matematiką ir kokybiškai „apšildyti“ jaunuolius prieš Pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimus (PUPP)“, – sako Kauno švietimo inovacijų centro direktorė Rasa Bortkevičienė.

Registracija į užsiėmimus vyksta iki rugsėjo 9 d. internete – kpkc.lt/matlab . Pagrindinis atrankos kriterijus – motyvacija ir pasiryžimas aktyviai dalyvauti veiklose. Su kiekvienu „MatLab“ dalyviu organizatoriai sudarys sutartis, todėl visų pretendentų prašoma gerai įvertinti savo galimybes dėl uolaus lankomumo.

Naudinga ir tėveliams

Nuošalyje neliks ir mokinių tėvai. Nuo rugsėjo sugrįžta septintus metus rengiama „Aktyvių tėvų akademija“.

Šių metų naujovė – irgi išskirtinis dėmesys matematikai. Organizuojamos tiek kontaktinės, tiek ir nuotolinės paskaitos, kaip žinias tobulinti bei taikyti gyvenimiškose situacijose: gaminant, keliaujant, planuojant biudžetą. Suplanuotos ir profesionalų konsultacijos, kaip motyvuoti paauglius mokytis bei padėti jiems suvaldyti stresą prieš kontrolinius darbus, patikrinimus, egzaminus.

Registracija į „Aktyvių tėvų akademijos“ renginius startuos rugsėjo 5 d. Informacija taip pat skelbiama internete ( kpkc.lt ).

Pastangos duoda rezultatus

Kauno švietimo inovacijų centras drauge su miesto savivaldybės specialistais nuolat skiria dėmesį mokinių pasiekimams gerinti. Kasmet rengiamas bei tobulinamas priemonių planas, siekiant vis aukštesnių rezultatų. Vienas iš prioritetų – matematika.

Pastangos pasiteisina. Šiemet kauniečių abiturientų matematikos egzaminų rezultatai – vieni geriausių tarp visų šalies savivaldybių. Išlaikė trys iš keturių Kauno abiturientų arba 75 proc. visų laikiusiųjų. Beveik šimtas jų surinko 86–100 taškų.

Be diegiamų naujovių pasiekimams gerinti, ir toliau tęsiamos nemokamos matematikos konsultacijos 10 klasių mokiniams prieš Pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimus (PUPP) bei abiturientams prieš Valstybinius brandos egzaminus (VBE). Taip pat Švietimo inovacijų centras rengia mokymus matematikos mokytojams ir įstaigų vadovams.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!