Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/83752/ehu-pradeta-epam-skaitmenines-inzinerijos-mokyklos-priemimo-kampanija/spausdinti/

EHU pradėta EPAM skaitmeninės inžinerijos mokyklos priėmimo kampanija

Publikuota: 2022-07-29 11:28
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

EPAM Skaitmeninės inžinerijos mokykla (ESDE) – tai eksperimentinis EPAM padalinys, kuris bendradarbiaudamas su klasikiniais ar naujo tipo universitetais vykdo bakalauro ir magistro studijų programas. Mokyklos programos jau pradėtos vykdyti Ukrainos ir Uzbekistano universitetuose, taip pat planuojama pradėti jas vykdyti ir Europoje bei Azijoje.

Šiais metais ESDE partneriu Lietuvoje tapo Europos humanitarinis universitetas. Bendradarbiaujant su EHU atidaryta Informatikos studijų krypties bakalauro studijų programa. Priėmimas į nuolatinę ir nuolatinę sesijinę studijų formas vyks nuo 2022 m. liepos 19 iki rugpjūčio 20 d.

Prof. Sergei Ignatov, EHU rektorius:

EHU ir EPAM Skaitmeninės inžinerijos mokyklos bendradarbiavimo pradžia – didelis žingsnis, kai sujungę savo patirtį humanitarinių ir socialinių mokslų srityje, meną su skaitmeninėmis žiniomis ir EPAM technologine ekspertize, atveriame duris į šiuolaikinį švietimą.Taip sukuriama erdvė abipusiam bendradarbiavimui, kuris, manau, atneš naudos ne tik būsimiems inžinieriams, bet ir EHU bei EPAM trumpuoju ir ilguoju laikotarpiu. Šiuolaikinė pramonė ir švietimas juda link tarpdiscipliniškumo, leidžiančio virsti praktika ir kurti naujas galimybes, ir mes nenorime likti nuošalyje.

EPAM Skaitmeninės inžinerijos mokyklos (ESDE) bakalauro studijų programos ypatybė – specialistų rengimas pagal dabartinius tarptautinių IT įmonių reikalavimus.

Programa apjungia programinės įrangos inžinieriui reikalingas akademines žinias, šiuolaikines technologijas ir įrankius skaitmeninėms platformoms ir produktams kurti bei praktinę patirtį kuriant kompleksinius programinės įrangos sprendimus pasaulinėms aukštųjų technologijų korporacijoms. Studentus moko vadovaujantys įmonės ekspertai ir specializuotų EPAM mokymų dėstytojai.

Absolventai galės dirbti Full-stack, Front-end, Back-end ir Mobile kūrėjais, testuotojais, UX dizaineriais, IT projektų vadovais ir kt.

Linas Grinevičius, EPAM Lietuva generalinis direktorius:

Inžinierių poreikis pasaulinėje IT rinkoje nuolat auga, kaip ir reikalavimai tokiems specialistams. EPAM skaitmeninės inžinerijos mokyklos programos yra pagrįstos ilgamete patirtimi mokant ir perkvalifikuojant dešimtis tūkstančių darbuotojų, studentų ir specialistų šalyse, kuriose veikia įmonė.

Bendradarbiaujame su daugiau nei 160 universitetų visame pasaulyje, investuodami žinias ir kompetenciją į šiuolaikinio technologinio ugdymo plėtrą. Labai džiaugiuosi, kad bendradarbiaudami su EHU Lietuvоje galėjome išplėsti šį projektą, kad regiono bakalaurai ir besiformuojantys inžinieriai galėtų naudotis inovatyviomis personalizuotomis mokymo programomis, pasauline žinių baze ir įmonės ekspertų bendruomene.

Be specializacijų, programos studentai taip pat įvaldys debesų, mašininio mokymosi, kriptografijos ir blokų grandinės technologijas. Be to, jie įgis kompetencijų automatizuoto programinės įrangos testavimo ir verslo analizės srityje bei įgis įgūdžių, reikalingų efektyviam darbui tarptautinėse komandose.

Stojamieji egzaminai programoje nenumatyti. Stojama konkurso būdu, remiantis valstybinių egzaminų (TsT, ZNO, USE, brandos) rezultatais, taip pat pilno vidurinio išsilavinimo pažymėjimu. Lietuvos piliečiai gali stoti pateikę pažymą ir išlaikę baigiamuosius egzaminus (iki studijų pradžios privaloma pateikti atestatą).

Pirmaisiais metais pagrindinė studijų kalba yra rusų, vėliau pereinama prie anglų kalbos. Programoje numatytas intensyvus anglų kalbos kursas, kad studentams būtų lengviau dirbti su mokomąja medžiaga. Užsiėmimai vyks mišriu formatu (internetu ir auditorijose) EPAM ir EHU edukacinėse platformose.

Bakalauro studijų trukmė – 3,5 metų nuolatinėms studijoms ir 4,5 metų nuolatinėms sesijinėms studijoms. Užsiėmimai abiejose studijų formose prasidės 2022 metų spalio mėnesį Vilniuje.

Baigę studijas studentai įgyja Europoje pripažįstamą informatikos bakalauro laipsnį liudijantį aukštojo mokslo diplomą iš EHU, registruotos Lietuvos aukštosios mokyklos. Programa standartizuota Bolonijos sistemos akademiniais kreditais ir suteikia galimybę tęsti mokslus Europos ir JAV universitetų magistrantūros programose Kompiuterių mokslų profilio specialybėse.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!