Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/83075/vdu-network-22-kurs-unikalias-ir-produktyvias-jungtis-tarp-verslo-ir-universiteto/spausdinti/

„VDU Network‘22“ kurs unikalias ir produktyvias jungtis tarp verslo ir universiteto

Publikuota: 2022-06-01 19:55
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Studijos, mokslas, mokymasis visą gyvenimą – šiuo metu itin svarbūs raktiniai žodžiai, kurie nusako, kad universitetas turi platesnes perspektyvas ir daugybę galimybių, kuriomis kviečia naudotis verslo, viešojo, nevyriausybinio sektoriaus ir kitus suinteresuotus atstovus. Birželio 8 d., trečiadienį, 9.30–12.30 val. Vytauto Didžiojo universiteto Mažojoje salėje (S. Daukanto g. 28, Kaunas) pirmą kartą po vienu „VDU Network’22“ tinklaveikos renginio skėčiu bus pristatytos galimybės bendradarbiauti studijų procese, mokslo-verslo inovacijų kūrimo galimybės bei kaip kiekvienas individualiai ir visos organizacijos mastu gali netrūkstamai mokytis.

Kaip teigia VDU studijų prorektorė dr. Simona Pilkienė, bendradarbiavimas su įvairiomis organizacijos yra itin naudingas – VDU visuomet siekia atliepti įvairių organizacijų poreikius, kuriose vėliau dirba šio universiteto studentai, taip pat svarbu ilgalaikiai mokslo verslo projektai, kurie kuria inovacijas Lietuvai. „Šiuo renginiu norime akcentuoti iš dalies neatrastas neformaliojo mokymosi galimybes. Jos leidžia tiek įmonių komandoms, tiek individualiems asmenims mokytis savarankiškai, įsivertinti neformaliuoju būdu įgytas kompetencijas ir taip tapti universiteto bendruomenės dalimi. Todėl suvienijome skirtingų padalinių jėgas pasakyti ir parodyti, kiek universitetas siūlo galimybių“, – sako dr. S. Pilkienė.

Kuo platesnis partnerių ryšys, tuo sėkmingiau galima pasiekti organizacijose užsibrėžtus tikslus. Vytauto Didžiojo universitetas glaudžiai bendradarbiauja su įvairiomis organizacijomis, viena jų – VšĮ „Kaunas In“. Šio renginio metu ilgalaikį bendradarbiavimą įprasmins bendradarbiavimo sutarties pasirašymas. „Universitetui yra svarbus kiekvienas partneris, nes taip galime kurti ilgalaikį proveržį studijose, mokslo verslo bendradarbiavime, suteikti platesnes galimybes mokytis visą gyvenimą. VDU „Network‘22“ kviečiame ir susipažinti, ir atnaujinti bendradarbiavimo ryšius“, – teigia VDU rektorius prof. Juozas Augutis.

Renginyje kartu su VDU Studijų departamentu ir VDU Studentų reikalų departamentu bus kviečiama atrasti galimybes verslo įmonėms įsitraukti į studijų procesą, studijų programų atnaujinimą, atliepiant dinamiškus rinkos poreikius, atrasti bendradarbiavimo su studentais galimybes ir diskutuoti, kaip kartu užauginti ateities darbuotoją – lyderį ir kūrėją. VDU Komunikacijos ir technologijų perdavimo centras (KTPC) pristatys mokslo ir verslo bendradarbiavimo galimybes per užsakomuosius mokslinius tyrimus, MTEP paslaugas ir galimybes įsitraukti į projektines veiklas. VDU Profesinių kompetencijų vystymo centras (PKVC) pakvies kiekvieną susipažinti su individualiomis, komandinėmis mokymosi galimybėmis, kompetencijų tobulinimu bei kompetencijų įsivertinimo sistema.

Paskutinėje renginio dalyje visi dalyviai bus kviečiami į kontaktų mainus. Renginio dalyviai turės galimybę susitikti su padalinių atstovais, atsakingais už studijas ir studijų organizavimą. Susitikimų metus bus galima aptarti tolimesnes bendradarbiavimo, įsitraukimo į studijas, susipažinimo su studentais galimybes. Mokslo-verslo bendradarbiavimo susitikimuose universiteto atstovai kviečia dalinti idėjomis, inovatyvių sprendimų poreikiu ir kontaktų mainų metu surasti mokslininkų komandas, kurios gali kurti proveržį skatinančias inovacijas.

Atsižvelgiant į naujausias tendencijas akivaizdu, kad mokytis ir tobulinti kompetencijas teks nuolat. Universitetas kviečia ne tik studijuoti, bet ir dalyvauti įvairiuose seminaruose, mokymų programose bei kursuose. Įvairios programos gali papildyti kiekvieno kompetencijų portfelį, VDU siūlo daugiau kaip 50 tobulėjimo temų. Be to, svarbus kompetencijų įsivertinimas, kuris gali kiekvienam padėti atrasti tobulėjimo kryptį. Komunikacijos prorektorė doc. Vilma Bijeikienė skatina renginio metu apsikeisti idėjomis su kuo daugiau kontaktų: „Vis tik paskutinėje dalyje norime kiekvieną dalyvį pakviesti atviram pokalbiui, diskusijai, kuo universitetas gali būti naudingas ir atrasti visą siūlomą galimybių paketą, kuriuo maloniai kviečiame naudotis ne tik renginio metu, bet ir po jo“.

Tai – pirmas tokios tinklaveikos reginys, kuriuo siekiama sukurti unikalias ir produktyvias jungtis tarp verslo ir universiteto, tokias jungtis, kurios studijų programų rengėjams leis aktualizuoti programų turinį, studentams suteiks daugiau „hands-on“ patirčių studijų procese, o verslui – atrasti ne tik VDU jaunuosius talentus, bet ir bendrų projektų plėtojimo ar esamų darbuotojų kompetencijų tobulinimo galimybes.

Kitais mokslo metais planuojamas reguliarus tokių tinklaveikos renginių ciklas. Tai bus teminiai susitikimai su verslo įmonėmis, kultūros organizacijomis, orientuoti į tam tikrus veiklos sektorius.

Kviečiame registruotis ir dalyvauti renginyje bei susitikti pokalbiui. Kilus klausimams, kviečiame kreiptis į VDU PKVC el. paštu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!