Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/83073/regionu-studentams-skirs-po-200-euru/spausdinti/

Regionų studentams skirs po 200 eurų

Publikuota: 2022-06-01 15:11
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: LR ekonomikos ir inovacijų ministerija

Ekonomikos ir inovacijų ministerija tęsia tikslinių stipendijų programą – patvirtino sąrašą aukštųjų mokyklų bei studijų programų, kurių studentams nuo šių mokslo metų pradžios suplanuotos 200 eurų mėnesinės stipendijos. Ministrė Aušrinė Armonaitė, susitikusi su Alytaus kolegijos studentais, pabrėžė, kad 200 eurų stipendija bus mokama visą bakalauro studijų laikotarpį.

Regionų studentams skirs po 200 eurų

Skatinamosios stipendijos skiriamos studentams, įstojusiems į valstybės finansuojamas inžinerijos, informacinių technologijų, matematikos, elektromechanikos, robotikos ir kitas programas. Šios programos yra svarbios vietos verslui, užsienio investuotojams, yra susijusios su aukštos pridėtinės vertės sektoriais bei skirtos regionų investiciniam patrauklumui didinti.

„Siekdami iškeltų aukštų tikslų pritraukti į Lietuvą investicijas ir aukštos pridėtinės vertės gamybą bei paslaugas, privalome nuosekliai didinti aukštos kvalifikacijos darbuotojų rinką, auginti talentus. Vietos verslas ir užsienio investuotojai jau dabar susiduria su sunkumais ieškodami tinkamų darbuotojų, ypač – informacinių technologijų, inžinierių, elektromechanikų. Verslui reikalingų specialistų rengimas yra visos valstybės rūpestis, o mūsų skiriamos tikslinės stipendijos yra viena efektyvesnių priemonių“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė A. Armonaitė.

Pastebėta, kad ankstesniais metais skyrus analogiškas tikslines stipendijas padaugėjo stojančiųjų į STEM (angl. science, technology, engineering, maths) krypties studijų programas ir sumažėjo studentų, nusprendusių nebetęsti pasirinktų studijų.

Stipendijas numatoma mokėti visą bakalauro studijų laikotarpį motyvuojant studentus nenutraukti studijų ir sieti tolesnę savo karjerą su tomis apskritimis, kuriose studijuojama.

Nuo 2022-ųjų metų stipendijos skiriamos studentams, studijuojantiems aukštosiose mokyklose, kurios užtikrina bendradarbiavimą su verslo bendruomene ir studentų integracijos į darbo rinką prielaidas. Taip pat įsipareigoja užmegzti studentų profesinius ryšius su regione veikiančiomis įmonėmis. Vietos darbdaviai paprastai jau laukia baigusiųjų studijas su patraukliais darbo pasiūlymais.

Pasak ministrės, Vilnius ir Kaunas pritraukia daugiausiai jaunimo – jau studijų metais jie ten paprastai susiranda darbą, įsikuria, sukuria šeimas. Kituose regionuose būdingas kompetentingų darbuotojų stygius.

Nuo 2020 metų vykdoma tikslinių stipendijų programa ir toliau bus tęsiama 10-tyje aukštojo mokslo įstaigų Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Utenos, Alytaus ir Marijampolės apskrityse.

Šiais metais įstosiantiesiems studentams numatoma skirti 268 stipendijas, bendras finansuojamų stipendijų skaičius bus 796.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!