Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/82665/prasidejo-ukrainieciams-studentams-skirta-mentorystes-programa/spausdinti/

Prasidėjo ukrainiečiams studentams skirta mentorystės programa

Publikuota: 2022-04-28 12:43
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Lietuvos studentų sąjunga

Šiuo metu Lietuvos aukštosiose mokyklose jau studijuoja per 300 karo pabėgelių iš Ukrainos. Lietuvos studentų sąjunga (LSS) pradėjo mentorystės programą, kurios tikslas – padėti atvykusiems studentams integruotis akademinėje bendruomenėje, įsitraukti į studentiškas veiklas bei atsakyti į kilusius klausimus.

Ukrainiečiams, pasirinkusiems studijuoti Lietuvoje, šiuo metu suteikiama galimybė studijuoti aukštosiose mokyklose ir apsigyventi bendrabučiuose nemokamai. Jie taip pat gali gauti 300 eurų siekiančią stipendiją, nemokamai užsisakyti Lietuvos studento pažymėjimą. LSS tikisi, kad mentorystės programa padės spręsti socialinės integracijos klausimą: studentai-mentoriai yra pasiruošę ne tik padėti įveikti akademinius sunkumus, bet ir atrasti laisvalaikio praleidimo užsiėmimus ir užmegzti naujas draugystes.

„Mes galime tik mėginti įsivaizduoti, kaip jaučiasi į mūsų šalį atvykę ukrainiečiai, todėl siūlome jiems draugišką studentų pagalbą, kad studijos ir gyvenimas Lietuvoje jiems būtų kaip įmanoma paprastesni“, – teigia šios programos koordinatorė Joana Jasilionytė.

Ji pasakoja, kad mentoriams buvo organizuojami tiek svarbiausių teisinių, akademinių, socialinių žinių, tiek bendravimo psichologijos mokymai: „Mentoriai tikrai yra pasiruošę skirti reikalingą pagalbą ir savo laiką, todėl kviečiame visus, pažįstančius studentus, kuriems reikia pagalbos, informuoti apie galimybę gauti mentorių. Viskas, ką reikia padaryti – užsiregistruoti ir mentorius susisieks su studentu.“

LSS siekia, kad nuo karo bėgantiems studentams būtų finansuojamos studijos, suteikiamos pragyvenimui reikalingos stipendijos ir apgyvendinimas, todėl stebi esamą paramos mechanizmą ir atlieka advokacijos veiksmus. Dabartinis studentų sąjungos tikslas – kad paramą ukrainiečiai studentai gautų ir vasarą, nepaisant studijų atostogų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!