Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/82351/vilniaus-universitete-studijas-pradeda-studentai-is-ukrainos/spausdinti/

Vilniaus universitete studijas pradeda studentai iš Ukrainos

Publikuota: 2022-03-30 08:20
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Reaguodamas į Rusijos vykdomą agresiją ir karo veiksmus Ukrainoje, Vilniaus universitetas (VU) Ukrainos akademinei bendruomenei ir studentams pasiūlė pagalbą ir studijų pratęsimo galimybę Lietuvoje. Nemokamas studijas ir finansinę paramą – 300 eurų vertės Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės stipendiją, kitokią finansinę ir psichologinę pagalbą VU siūlo čia jau studijuojantiems ir iš Ukrainos universitetų į VU perstojantiems studentams.

Šiuo metu VU bendrabučiuose jau gyvena per 70 ukrainiečių, tarp jų – ir 33 studentai, jau pasirašę studijų VU sutartis, dar keli šimtai sutarčių rengiamos. Viena tokių jau pasirašiusių studijų sutartį – iš Charkivo miesto atvykusi Teisės fakulteto studentė Alina Kravčiuk, į VU perstojusi iš Jaroslavo Išmintingojo nacionalinio teisės universiteto.

„Į Vilnių atvykome kovo 27 d. ir studijas Teisės fakultete pradėsime per savaitę. Atvykau su kurso drauge, kartu gyvename universiteto bendrabutyje, o mano šeima liko Charkive, priemiesčio teritorijoje, kur šiuo metu sąlyginai saugu – nevyksta bombardavimai. Studijos vyks pagal individualų planą, taip pat planuoju pasinaudoti anglų kalbos kursų galimybe. Kol kas spėjome susipažinti su universiteto aplinka, biblioteka“, – pasakojo mergina.

Ukrainos universitetų studentai, tęsiantys pradėtas studijas VU, yra atleisti nuo studijų įmokos, gali pretenduoti į kitas finansinės paramos rūšis, nemokamai apsigyventi VU bendrabučiuose ir, esant poreikiui, nemokamai dalyvauti anglų kalbos kursuose pagal kiekvieno anglų kalbos lygį, reikalingą studijoms. Esami studentai, studijas VU pradėję jau anksčiau, taip pat gali kreiptis įvairios pagalbos.

VU organizuoja bei aktyviai dalyvauja ir kitose paramos Ukrainai iniciatyvose – renka materialią paramą, savanoriauja įvairiose srityse, teikia psichologinę pagalbą. Daugiau apie paramą Ukrainai skaitykite čia: https://www.vu.lt/parama-ukrainai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!