Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/80399/vilnius-tech-bendradarbiaus-su-blockchain-centre-didins-specialistu-skaiciu-rinkoje/spausdinti/

„Vilnius Tech“ bendradarbiaus su „Blockchain centre“ – didins specialistų skaičių rinkoje

Publikuota: 2021-10-27 17:26
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Anksčiau blockchain technologija buvo siejama tik su informacinių technologijų sektoriumi, tačiau pastaraisiais metais jos taikymas pasaulyje įgauna pagreitį ir po truputį tampa pakankamai įprastas.

Technologijai populiarėjant, vis labiau jaučiamas šios srities specialistų trūkumas. Lietuvoje tik labai maža dalis studijų programų supažindina studentus su blockchain technologija, o gilus jos įsisavinimas studijų programose, praktikos laboratorijų ir akademinių tyrimų kiekiai – pakankamai reti ir fragmentiški.

Akimirka iš sutarties pasirašymo

Rinkoje trūksta specialistų

Vilniaus Gedimino technikos universitete („Vilnius Tech“) studentų supažindinimas su blockchain vyksta dvejomis kryptimis – Fundamentinių mokslų fakulteto (FMF) Informacinių technologijų bakalauro studentai gilinasi į jos veikimo principus ir diegimo niuansus. Verslo vadybos fakulteto (VVF) Finansų inžinerijos magistro studijų programoje analizuojamos šios technologijos panaudojimo finansų srityje galimybės. Šias žinias įgauna tik maža dalis studentų, nors tikėtina, kad ateityje beveik visi „Vilnius Tech“ absolventai vienaip ar kitaip susidurs su blockchain technologija.

„Vilnius Tech“ ir „Blockchain centre“ pasirašė strateginio bendradarbiavimo sutartį, kurios pagrindinis tikslas – skatinti abipusį bendradarbiavimą šviečiant visuomenę ir didinant blockchain specialistų skaičių ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje.

Įspūdingą investuotojų, ekspertų ir mentorių komandą suvienijęs „ Blockchain centras 2018 m. tapo naujos, tuomet mažai pažįstamos technologijos ambasadoriais, startuolių namais, blockchain entuziastų vartais į Europą. Šiandien centras vysto realius blockchain projektus, padeda verslui atrasti naujų technologijų galimybes, inicijuoja, planuoja ir įgyvendina blockchain projektus nuo nulio.

„Rinkoje šiuo metu trūksta ne tik blockchain programuotojų. Reikalingi aukščiausios ir vidutinės grandies vadovai, rinkodaros, viešųjų ryšių profesionalai, gebantys auginti ir valdyti projektus, apie juos komunikuoti, galų gale, juos parduoti. Todėl mes neturime kito kelio, kaip tik stiprinti partnerystę su akademine bendruomene, dalintis turimomis žiniomis ir drauge auginti profesionalus“, – sako „Blockchain Centre“ direktorius Tadas Maurukas.

Pagrindinės bendradarbiavimo sritys

Panašiu principu „Blockchain centre“ jau bendradarbiauja su Melburno universitetu (Australija). Todėl turima bendradarbiavimo su kitomis akademinėmis institucijomis patirtis, lokacija ir darbas ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio (Azijos, Australijos) regionuose, leis su „Vilnius Tech“ bendruomene dalintis globaliomis technologijų tendencijomis ir jų taikymo galimybėmis.

„Naujas galimybes „Vilnius Tech“ bendruomenei mes vertiname ypač pozityviai. Partnerystė su „Blockchain centre“ praturtina „Vilnius Tech“ suteikiamų kompetencijų ir galimybių portfelį studentams. Tikimės, kad dėl šios partnerystės su blockchain technologija bus supažindinamas dar didesnis studentų ratas, bus pradėti nauji taikomieji moksliniai tyrimai, o gal gims ir vienas kitas startuolis“, – teigia „Vilnius Tech“ Fundamentinių mokslų fakulteto dekanas prof. dr. Dalius Mažeika.

„Blockchain centre“ dalinsis savo sukauptomis teorinėmis ir praktinėmis žiniomis su „Vilnius Tech“ bendruomene, dalyvaus įgyvendinant edukacines programas, vykdant mokslinius tyrimus. Tai studentams suteiks galimybę dar aktyviau, kryptingiau gilintis į blockchain technologijos praktinio taikymo aspektus, atlikti dalinai apmokamas praktikas šioje srityje, pretenduoti į vardines „Blockchain centre“ stipendijas.

Naujų „Vilnius Tech“ partnerių svarbą plačiam studentams parodo ir tai, kad „Blockchain centre“ visai neseniai pranešė apie strateginę partnerystę su kriptovaliutų milžinės „Binance“ platforma „Binance smart chain“.

Dar šiais metais planuojama surengti pirmąjį atvirąjį blockchain hakatoną, kuriame bus galima siūlyti specializuotas projektų koncepcijas pagal organizatorių pateiktas kryptis, dalyvauti turint savo idėją.

Geriausiems projektams centras suteiks 100 000 Eur idėjai įgyvendinti.

Netrukus bus paskelbta ir apie specializuotą blockchain NFT projektų akseleravimo programą, kurios dalyviai galės gauti iki 500 000 Eur idėjos vystymui.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!