Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/79948/tarptautiniuose-reitinguose-ivertintos-vu-studiju-programos-ir-absolventu-isidarbinimo-galimybes/spausdinti/

Tarptautiniuose reitinguose įvertintos VU studijų programos ir absolventų įsidarbinimo galimybės

Publikuota: 2021-09-24 11:43
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Dar šių metų birželį Vilniaus universitetą (VU) tarp 400 geriausių pasaulio universitetų priskyrę „QS World University Rankings“ paskelbė naujus kitų sričių reitingų duomenis. Rugsėjo 23 d. skelbiamuose absolventų įsidarbinimo reitinguose VU užima 301–500 vietą, pirmą kartą reitinguotos trys VU Verslo mokyklos studijų programos. Įsidarbinimo galimybes atspindi ir absolventų sėkmės istorijos.

„QS“ 2022 m. absolventų įsidarbinimo reitinge 301–500 vietą iš 786 reitinguotų institucijų užimantis VU pirmą kartą turi galimybę aukštojo mokslo institucijų absolventų įsidarbinimo galimybes palyginti pasauliniu mastu.

Daugiausia dėmesio sudarant šį reitingą buvo teikiama universiteto reputacijai tarp darbdavių (30 proc.), universiteto partnerystei su darbdaviais (25 proc.) ir alumnų pasiekimams (25 proc.). Pagal pastarąjį kriterijų VU įvertintas daugiausia taškų – 44,5 iš 100.

Sudarant šį reitingą išanalizuota daugiau nei 40 tūkst. alumnų duomenys pagal šias savybes: inovatyvumas, kūrybingumas, uždirbtas turtas, verslumas ir (arba) filantropinė veikla.

Pasak partnerystės prorektoriaus dr. Artūro Vasiliausko, naujausi reitingai įrodo, jog VU absolventai į darbo rinką žengia įgiję reikalingų kompetencijų.

„VU absolventai laukiami ne tik Lietuvos, bet ir visame pasaulyje žinomose užsienio įmonėse. Tai, kad šiemet pirmą kartą buvo reitinguotos trys verslo magistrantūros studijų programos, didžiausią dėmesį reitinge skiriant absolventų įsidarbinimo galimybėms, rodo, kad universitetas sugeba prisitaikyti prie sparčiai besikeičiančio verslo pasaulio poreikių“, – teigė dr. A. Vasiliauskas.

Reitinguotos magistrantūros programos

Šiemet į 2022 m. pasaulinį verslo administravimo magistrantūros ir verslo magistrantūros studijų („Global MBA & Business Masters 2022“) reitingą pirmą kartą buvo įtrauktos trys VU Verslo mokyklos magistrantūros studijų programos. Skaitmeninės rinkodaros programa reitinge užima 91–100 vietą, tarptautinių projektų valdymo – 121–130 vietą, tarptautinio verslo finansų – 141–150 vietą.

Daugiausia vertės (35 proc.) šiame reitinge turėjo įsidarbinimo galimybės. Sudarant šį reitingą per pastaruosius penkerius metus buvo surinkti dešimčių tūkstančių darbdavių atsiliepimai, vertinamas absolventų įsidarbinimo per pirmus tris mėnesius nuo studijų baigimo lygis.

Reitingas sudarytas vertinant ir minties lyderystę (20 proc.), ekonominę naudą (20 proc.), alumnų pasiekimus (15 proc.), lyties ir tautybių įvairovę (10 proc.).

Apie įsidarbinimo perspektyvas kalba ir VU Verslo mokyklos absolventai. Latvijos kapitalo energetikos bendrovės „Latvenergo“ elektros tiekėjos „Elektrum Lietuva“ Verslo klientų skyriaus vadovas Artūras Zatulinas tikina, kad verslo magistro studijų turinys yra aktualus bei nuolat atnaujinamas, atitinkantis darbo rinką.

„Įgijęs tarptautinio verslo anglų kalba bakalauro laipsnį, magistrantūros studijas tęsiau taip pat Verslo mokykloje, tarptautinio verslo finansų programoje. Rinktis šias studijas paskatino poreikis gilinti finansų srities žinias. Visos bakalauro ir magistrantūros studijų metu įgytos žinios yra pritaikomos, atitinka šių dienų realijas. Žinios, diskusijos su kolegomis, dėstytojais, neformalus bendravimas, taip pat ir pabaigus studijas, duoda naudos ir kuria ilgalaikę vertę“, – sako A. Zatulinas.

Studijų metu A. Zatulinas dalyvavo mainų programose Kinijoje ir Prancūzijoje, jo karjeros kelias buvo orientuotas į tarptautines kompanijas – jis dirbo tokiose įmonėse kaip „Coca Cola“, „PZU Group“. Pasak VU alumno, jam ligi šiol naudingos universitete įgytos žinios.

„Dirbant versle yra privaloma gerai išmanyti finansus, apskaičiuoti ir pagrįsti investicijų naudą klientams, įmonei ir akcininkams. Šios studijų suteiktos žinios labai pravertė. Be to, universitete susipažinau su žmonėmis, kurie dirba įvairiose srityse ir su kuriais galima pasikonsultuoti apie investicijas, plėtoti bendrus verslo projektus“, – pasakoja A. Zatulinas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!