Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/79899/europos-komisija-pristato-nauja-programele-erasmus-su-integruotu-europos-studento-pazymejimu/spausdinti/

Europos Komisija pristato naują programėlę „Erasmus+“ su integruotu Europos studento pažymėjimu

Publikuota: 2021-09-23 13:36
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Europos Komisija pristatė „Erasmus+“ programėlę – tai naujas programos „Erasmus+“ skaitmeninimo etapas. Ateitis yra skaitmeninė, todėl ši atnaujinta programėlė padės užtikrinti, kad studentai vis aktyviau atsisakytų popierinių dokumentų.

Atsisiuntę naująją programėlę, prieinamą visomis ES kalbomis, studentai galės naršyti ir pasirinkti vieną iš savo universiteto partnerių, pasirašyti elektroninę studijų sutartį, ieškoti renginių ir naudingų patarimų apie pasirinktą mokymo įstaigą ir susisiekti su kitais studentais. Taip pat įgyti visoje ES galiojantį Europos studento pažymėjimą, kad galėtų naudotis paslaugomis, patekti į muziejus, dalyvauti kultūrinėje veikloje ir gauti specialių pasiūlymų juos priimančiame universitete ir šalyje. „Erasmus+“ programėlė veikia „Android“ ir „iOS“ operacinėse sistemose.

Šiuo metu daugiau kaip 4 000 universitetų priklauso „Erasmus“ be popierinių dokumentų tinklui, kuriame jie gali saugiai keistis duomenimis ir lengviau rasti studijų sutartis. Šis skaitmeninis bendradarbiavimas leidžia užtikrinti, kad Europos studento pažymėjimas būtų įdiegtas ir plačiai pripažįstamas.

Pagal Skaitmeninio švietimo veiksmų planą naująja 2021–2027 m. programa „Erasmus+“ remiamas skaitmeninių įgūdžių ugdymas ir prisidedama prie Europos švietimo sistemų perėjimo prie skaitmeninių technologijų. Pagal programą „Erasmus+“, kurios padidintas biudžetas – daugiau kaip 28 mlrd. EUR 7 metų laikotarpiui, taip pat bus remiamas švietimo ir mokymo sistemų atsparumas pandemijos akivaizdoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!