Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/79614/vidurio-europos-matematikos-olimpiadoje-lietuviai-laimejo-bronzos-medalius/spausdinti/

Vidurio Europos matematikos olimpiadoje lietuviai laimėjo bronzos medalius

Publikuota: 2021-09-02 10:29
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras

Savaitgalį pasibaigusioje 15-ojoje Vidurio Europos matematikos olimpiadoje MEMO 2021 Lietuvos moksleiviai iškovojo du bronzos medalius.

Vidurio Europos matematikos olimpiadoje lietuviai laimėjo bronzos medalius

Individualiose varžybose puikiai pasirodė ir medalį pelnė Pijus Šapnagis iš Lietuvos sveikatos mokslų universiteto gimnazijos. Pijui pasirengti olimpiadai padėjo mokytojai Aurelija Vaičaitienė ir Martynas Zaveckas. Bronza taip pat įvertintas ir Tomas Babelis iš Vilniaus jėzuitų gimnazijos, kuriam ruoštis padėjo mokytojai Zina Šiaulienė, Eduardas Juška, Rima Semėnienė, jis taip pat rengėsi ir Nacionalinėje moksleivių akademijoje.

MEMO 2021 dalyvavo vienuolikos valstybių komandos. Olimpiada vyko mišriuoju būdu: į renginį Zagrebe, Kroatijoje, atvyko 8 komandos, nuotoliniu būdu joje dalyvavo Lietuva ir Vokietija bei svečio teisėmis – Bosnija ir Hercegovina.

Komandines varžybas laimėjo Lenkijos komanda. Lietuva užėmė 9–10 vietą iš 11 (su Slovakija).

Tarptautinėje matematikos olimpiadoje be medalius laimėjusių moksleivių taip pat dalyvavo Radvilas Rumšas iš Kauno Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gimnazijos (mokytojai Vida Meškauskaitė, Paulius Virbalas, Dainius Dzindzalieta), Justinas Jučas iš Klaipėdos licėjaus (mokytoja Rasa Karapetian) ir du mokiniai iš Kauno jėzuitų gimnazijos – Domantas Stanys (mokytojai Rasa Butkevičienė, Alvydas Beinakaraitis) bei Karolis Liutkus (mokytoja Rasa Butkevičienė).

Lietuvos komandai vadovavo Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto afilijuotasis mokslininkas dr. Romualdas Kašuba ir Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto asistentas dr. Aivaras Novikas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!