Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/79042/vdu-antrus-metus-is-eiles-pateko-tarp-inovatyviausiu-pasaulyje/spausdinti/

VDU antrus metus iš eilės pateko tarp inovatyviausių pasaulyje

Publikuota: 2021-07-20 21:04
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) antrus metus iš eilės pateko į pasaulinį inovatyvių universitetų reitingą „World’s Universities with Real Impact“ (WURI), kuriame šįkart jam buvo skirta itin aukšta 51–100 vieta pasaulyje verslumo kategorijoje.

VDU antrus metus iš eilės pateko tarp inovatyviausių pasaulyje

WURI reitingas siekia įvertinti universitetų pastangas rengti ateities darbuotojus atsižvelgiant į augančius šiuolaikinės visuomenės poreikius. Priešingai nei tradiciniai reitingai, kuriuose remiamasi apklausų duomenimis ir ankstesne statistika, WURI reitingas renka informaciją apie inovacijas dviem būdais: pasitelkiant universitetų siunčiamas paraiškas ir renkant duomenis naudojant teksto ir informacijos analizės (TIA) metodą. Tarp reitingo sudarytojų – universitetų ir pripažintų švietimo asociacijų vadovai. Kasmetinėje virtualioje WURI konferencijoje pristatomos ir skatinamos aukštojo mokslo inovacijos, taikomos įvairiuose pasaulio universitetuose.

WURI yra pirmasis pasaulinis universitetų reitingas, sukurtas siekiant palaikyti ir įvertinti universitetų pastangas, atliepiančias industrijų ir visuomenės poreikius. WURI reitingas įvertina geriausius universitetus penkiose kategorijose: industrinis taikymas, verslumo dvasia, etinė vertė, krizių valdymas ir studentų mobilumas bei atvirumas.

2021-ųjų bendro reitingo viršūnėje – Masačusetso technologijos institutas (JAV). Žemiau seka dar trys amerikiečių aukštojo mokslo institucijos: Stanfordo universitetas, Kecko instituto Minervos mokyklos ir Arizonos valstybinis universitetas. Į dešimtuką taip pat pateko institucijos Nyderlanduose (Hanzos taikomųjų mokslų universitetas), Suomijoje (Aalto universitetas) ir Prancūzijoje („Ecole 42“).

„Tikime, kad mūsų patirtimi rengiant inovatyvias programas verta pasidalinti su kitomis aukštojo mokslo institucijomis. Turint omenyje milžiniškus iššūkius, kuriuos nuo 2020-ųjų kelia COVID-19 pandemija, šios patirtys dabar yra vertingesnės nei bet kada anksčiau“, – kviesdami universitetus ir toliau dalyvauti reitinge sako WURI rengėjai.

WURI reitingą organizuoja Nacionalinės konkurencijos politikos ir strategijos institutas (IPSNC, P. Korėja) bei remia dar keturios organizacijos: Hanzos universitetų lyga (HLU) Nyderlanduose, Industrinės politikos studijų institutas (IPS) P. Korėjoje, Jungtinių Tautų mokymo ir tyrimų institutas (UNITAR) Šveicarijoje ir Taylor institutas Franklino universitete Šveicarijoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!