Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/78935/startuoja-antrasis-priemimo-etapas-i-mru-magistranturos-studijas/spausdinti/

Startuoja antrasis priėmimo etapas į MRU magistrantūros studijas

Publikuota: 2021-07-14 13:40
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Jau startavo antrasis priėmimo etapas į magistrantūros studijas Mykolo Romerio universitete (MRU). Šiuo metu MRU skelbia likusias laisvas vietas ir kviečia studijuoti asmenis, siekiančius įgyti magistro kvalifikacinį laipsnį. Pirmojo priėmimo etapo duomenimis, šiais metais pateikusių prašymus studijuoti į MRU magistrantūros studijas lietuvių kalba – 704, o anglų kalba – 527.

Antrasis priėmimo į MRU magistrantūros studijas etapas tęsis iki liepos 23 d. 15 val. Šiuo laikotarpiu galima teikti prašymus į likusias laisvas vietas – tiek valstybės finansuojamas, tiek nefinansuojamas.

Unikalios programos – dera teorija ir praktika

MRU šiemet siūlo 36 magistrantūros studijų programų lietuvių kalba ir 12– anglų kalba. Daugiausia stojančiųjų šias metais sulaukė šios magistrantūros programos: „Lyderystė ir pokyčių vadyba“, „Baudžiamoji teisė ir kriminologija“, „Projektų vadyba“, „Darbo teisė“, „Socialinis darbas“. Taip pat susidomėjusių skaičius išaugo finansų, socialinio darbo, komunikacijos, verslo bei teisės krypčių programose, kurias siūlo Universiteto akademiniai padaliniai.

Šiais metais MRU pasiūlė daugiau magistrantūros programų anglų kalba, tokių kaip: „Kibernetinio saugumo vadyba“ ir „Tarptautinės politikos studijos“. MRU jau siūlo ir teisės LL.M programas „Mediacija LL.M.“, „Teisė ir technologijos LL.M.“, „Sveikatos LL.M.“, kurias baigus suteikiamas teisės LL.M. magistro laipsnis. Šios studijos dar naujiena Lietuvos rinkoje, jos populiariausios tarp praktikų.

Studijas rekomenduoja ir kitiems

MRU atliktos magistrantūros studentų apklausos duomenys rodo, kad net 4 iš 5 MRU magistrantų rekomenduotų studijas savo draugams, kolegoms ar šeimos nariams. Praėjusiais metais daugiau nei pusė įstojusių į MRU magistrantūrą pirmosios pakopos studijas buvo baigę kituose Lietuvos universitetuose – daugiausia stojančiųjų sulaukta iš Vilniaus universiteto, Vytauto Didžiojo universiteto ir Vilnius Tech.

Karjeros valdymo informacijos duomenys rodo, kad turintieji magistro laipsnį gauna 30 % didesnį atlyginimą nei turintys tik bakalauro laipsnį, o studijos anglų kalba ir jungtinės studijų programos su užsienio universitetais didina MRU absolventų konkurencingumą ne tik Lietuvos, bet ir tarptautinėje darbo rinkoje.

Priėmimo naujovės

Šiemet priėmimas į magistrantūrą pirmą kartą vykdomas per LAMA BPO sistemą. Teikti pageidavimus studijų programoms galima iki liepos 23 d. 15 val. prisijungus prie Studentų priėmimo informacinės sistemos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!