Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/78346/prasideda-nemokami-kursai-kurie-pades-tevams-tobulinti-vaiku-kibernetinio-saugumo-kompetencijas/spausdinti/

Prasideda nemokami kursai, kurie padės tėvams tobulinti vaikų kibernetinio saugumo kompetencijas

Publikuota: 2021-06-01 19:45
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Šiandien buvo pradėti nemokami kursai, kurie padės tėvams ir jų vaikams geriau orientuotis kibernetinio saugumo ir skaitmeninės etikos srityse. Šie kursai vykdomi naudojant „Skill Cup“ mobiliąją programėlę ir buvo sukurti kartu su „Kaspersky Security Awareness“ komanda. Kursų metu aptariamos pagrindinės problemos ir iššūkiai, su kuriais vaikai gali susidurti naudodami savo išmaniuosius įrenginius ar naršydami internete. Nemokamą programėlę gali parsisiųsti visi „iOS“ ir „Android“ vartotojai. Šiais metais kursų pradžia sutampa su Tarptautine vaikų gynimo diena.

Įvairių apklausų duomenimis, dauguma 11–12 metų vaikų jau naudoja tam tikrus išmaniuosius prietaisus. Remiantis „Kaspersky“ atliktu tyrimu, 85 proc. vaikų sako neįsivaizduojantys savo gyvenimo be išmaniųjų prietaisų. Tačiau norint, kad skaitmeninis pasaulis būtų saugi erdvė jūsų vaikams, jau nuo ankstyvo amžiaus reikia ugdyti kibernetinio saugumo ir skaitmeninės etikos įgūdžius. Tam, kad patenkintų šiuos poreikius, „Kaspersky“ ir „Skill Cup“ susivienijo ir sukūrė specialius kursus.

Kursai vykdomi per „Skill Cup“ programėlę ir yra sudaryti iš interaktyvių pamokų. Mokomoji medžiaga pateikiama įvairiais formatais, įskaitant straipsnius, vaizdo įrašus, viktorinas ir infografikus.

Programos temos apima svarbiausius skaitmeninės etikos ir raštingumo klausimus, įskaitant elektronines patyčias, bendravimo su nepažįstamais žmonėmis taisykles, pavojingą turinį ir kibernetinio sukčiavimo rūšis. Kiekvienos pamokos pabaigoje laikomas nedidelis testas, skirtas įvertinti žinias ir supratimą apie temą.

Šiuo metu kursai dėstomi rusų ir anglų kalbomis.

„Šiais laikais sunku įsivaizduoti moksleivius be išmaniųjų prietaisų. Taigi, anksčiau ar vėliau, tėvai nupirks savo vaikui pirmąjį išmanųjį telefoną ir taip jie susipažins su dinamišku skaitmeniniu pasauliu. Na, o tada tėvai susiduria su dilema: kaip apsaugoti vaiką nuo kibernetinių grėsmių ir per daug nesikišti į jo asmeninę erdvę. Štai kodėl mes sukūrėme nuotolinius kursus tėvams, kurie užtikrins, kad jie tinkamai suprastų dabartinių kibernetinių grėsmių pobūdį. Be to, šie kursai taip pat suteiks tėvams keletą patarimų ir gudrybių, kaip apsaugoti savo vaikus be griežtesnių apribojimų“, – situaciją komentavo Denisas Barinovas, „Kaspersky Academy“ vadovas.

„Šiandieniniai vaikai yra pripratę prie įvairių socialinės žiniasklaidos platformų, tokių kaip „TikTok“, „YouTube“ ir kitos. Būtent todėl manome, kad mokymosi formatas turėtų būti pritaikytas prie jų vartojimo įpročių. „Skill Cup“ platformoje mes naudojame mikromokymosi modelį, kuris padeda įdomiai ir patraukliai perduoti žinias“, – sako Romanas Mandrikas, „Skill Cup“ generalinis direktorius ir įkūrėjas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!