Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/77207/vdu-the-augancios-ekonomikos-saliu-universitetu-reitinge/spausdinti/

VDU – THE augančios ekonomikos šalių universitetų reitinge

Publikuota: 2021-03-11 09:22
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Žurnalas „Times Higher Education“ (THE) kovo 9 d. paskelbė naujausią augančios ekonomikos šalių universitetų reitingą („Emerging Economies“), į kurį pirmąkart patekusiam Vytauto Didžiojo universitetui (VDU) buvo skirta 401-500 vieta. Tarp keturių Lietuvos universitetų, patekusių į reitingą, VDU užėmė pirmąją vietą pagal tarptautiškumą – šioje reitingo kategorijoje jam skirta net 68,5 balų.

VDU – THE augančios ekonomikos šalių universitetų reitinge

THE reitingas „Emerging Economies“ įtraukia aukštojo mokslo institucijas tik tose valstybėse, kurias Londono vertybinių popierių biržos kompanija „FTSE Group“ klasifikuoja kaip augančios ekonomikos šalis. Reitingas naudoja tuos pačius 13 rodiklių, pagal kuriuos rengiami ir THE pasaulio universitetų reitingai, vertinant institucijų studijas, mokslinius tyrimus, žinių perdavimą ir tarptautiškumą. Tačiau šių rodiklių svoriai yra pakoreguoti atsižvelgiant į universitetų plėtros prioritetus augančios ekonomikos valstybėse.

Reitingo viršuje šiemet dominuoja Kinijos universitetai: geriausiu pripažintas Cinghua universitetas, po jo seka Pekino, Džedziango, Fudano ir Šanchajaus Džiaotong universitetai.

Nors daugumos valstybių universitetų reitingai šiemet smuktelėjo, tačiau Lietuvos – padidėjo, kadangi į reitingą buvo įtrauktas VDU, kuriam iškart buvo skirta labai aukšta vieta. Šių metų reitinge Lietuva pranoko kitas Baltijos šalis pagal į jį patekusių universitetų skaičių – Latvijai ir Estijai jų teko po tris, o Lietuvai – keturi.

Bendrame pasauliniame THE reitinge Vytauto Didžiojo universitetui buvo skirta aukšta 311 vieta tarptautinės perspektyvos kategorijoje. Aukšti įvertinimai VDU buvo skirti ir THE reitinge pagal atskiras studijų sritis – pedagogikos, gyvybės ir socialinių mokslų studijų srityse. THE universitetų reitingas yra laikomas didžiausiu pasaulyje – jame kasmet įvertinama apie 1,5 tūkst. aukštųjų mokyklų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!