Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/77054/mru-siulo-nemokama-pagalba-geriau-pasiruosti-valstybiniams-brandos-egzaminams/spausdinti/

MRU siūlo nemokamą pagalbą geriau pasiruošti valstybiniams brandos egzaminams

Publikuota: 2021-03-02 21:12
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Karantino sąlygomis Lietuvos mokyklos susiduria su milžiniškais iššūkiais. Mykolo Romerio universitetas (MRU) pasirengęs šiomis išskirtinėmis sąlygomis padėti įveikti sunkumus drauge, pasiūlydamas tikslinę pagalbą abiturientams ir kitų klasių mokiniams, jų tėvams, mokytojams ir mokyklų vadovams, rašoma pranešime žiniasklaidai.

MRU siūlo nemokamą pagalbą geriau pasiruošti valstybiniams brandos egzaminams

Mokytojams tenka ugdymo procesą organizuoti nuotoliniu būdu bei ieškoti kuo įvairesnių mokymo metodų ir priemonių. Abiturientai, kurie šiemet laikys baigiamuosius brandos egzaminus, planuoja savo ateitį – taip pat priversti ruoštis karantino sąlygomis nuotoliniu būdu. MRU dėstytojai moksleiviams, abiturientams, mokytojams, mokyklų vadovams siūlo edukacinę nemokamų virtualių renginių programą, tarp kurių – įdomios pamokos įvairiomis temomis, konsultacijos dėl stojamųjų į universitetus ir papildoma pagalba abiturientams kuo geriau pasirengti valstybių brandos egzaminams.

Norintiems dar geriau pasiruošti valstybiniams brandos egzaminams – „Žinios išsipildo. Pasiruošk egzaminams!“

Šie mokslo metai išties ypatingi – su nuotolinio mokymo ir mokymosi iššūkiais susidurti teko kiekvienam abiturientui. Norinčius geriau pasiruošti valstybiniams brandos egzaminams MRU kviečia dalyvauti projekte „Žinios išsipildo. Pasiruošk egzaminams!“, skirtą abiturientams, ieškantiems papildomos pagalbos ruošiantis matematikos, istorijos, lietuvių kalbos ir anglų kalbos valstybiniams brandos egzaminams. Papildomos pamokos prasideda jau kovo 22 dieną, registruotis galima iki kovo 16 dienos. Rengėjai yra suplanavę net 20 kiekvieno dalyko pamokų.

Nemokamos individualios arba grupinės konsultacijos

Ruošiantis stojimo į aukštąsias mokyklas etapui kyla daugybė klausimų: kaip skaičiuojamas konkursinis balas, kada ir kokiu būdu teikiami dokumentai, kuo skiriasi vienos studijų programos nuo kitų, kiek kainuoja studijuoti vieną ar kitą programą, kokios yra studijų kainos refinansavimo galimybės, kaip pasitikrinti, ar geidžiama specialybė man tinkama ir t. t. MRU studijų ekspertai pasiruošę abiturientams, jų tėvams, klasių auklėtojams ir mokytojams atsakyti į visus kylančius klausimus nuotolinių individualių arba grupinių konsultacijų metu. Į grupines konsultacijas kviečiame registruoti visą klasę ar mokyklą, tuo tarpu individualios konsultacijos yra itin tinkamos tėvams, besirūpinantiems savo vaikų sprendimu studijuoti universitete.

Projekto registracijos puslapyje galima pasirinkti konsultacijos tipą, temą ir patogiausią laiką.

Virtualios MRU Atvirų durų dienos „Ramu dėl karjeros“

Jau kovo 15-19 dienomis vyks virtualios MRU Atvirų durų dienos. Universitetas pristato kokybišką nuotolinių renginių seriją, skirtą Lietuvos vyresniųjų klasių moksleiviams ir mokytojams. Programoje – net 15 vaizdo transliacijų aktualiomis, su studijų ir karjeros pasirinkimais susijusiomis temomis. Organizatoriai kviečia nerti giliau į kompiuterinių žaidimų kūrimo industriją, psichologo darbo užkulisius, tyrėjų ir teisininkų darbo subtilybes, diskutuosime apie ateities kompetencijas ir jų ugdymą šiandien. Į renginius kviečiame registruotis pavienes klases ar visą mokyklą!

Virtualios įdomiosios ir naudingos pamokos moksleiviams

Norėdami paįvairinti moksleivių pamokas MRU dėstytojai Lietuvos mokykloms parengė 14 nemokamų pamokų pačiomis įvairiausiomis temomis.

Klasės ar mokyklos gali rinktis iš sudaryto pamokų „meniu“ ir registruotis, o organizatoriai gavę užklausą susisieks ir susiderins patogiausią mokyklai laiką ir būdą. Kol galioja apribojimai susibūrimams, paskaitos vyks nuotoliniu būdu, bet karantinui pasibaigus MRU ekspertai planuoja atvykti ir į mokyklas, jei paklausyti pamokos pageidautų daugiau nei viena klasė. Pamokų temos labai įvairios, parinktos siekiant sudominti vyresniųjų klasių moksleivius. Nors pamokos pirmiausia skirtos vyresniųjų klasių moksleiviams, kai kurios gali būti įdomios ir naudingos patiems pedagogams, todėl jie taip pat gali drąsiai registruotis.

Praktinės universiteto partnerių paskaitos būsimai Lietuvos lyderių kartai

„Lyderystės akademija“ yra nemokamas 10-12 kl. moksleiviams skirtas paskaitų ciklas, skatinantis būti aktyviais, kurti sau palankią aplinką, išsakyti nuomonę, turėti tikslą, tapti atsakingais lyderiais savo mokyklose, universitetuose, bendruomenėse ir tolesniame gyvenime, ugdyti pasitikėjimą savo jėgomis, įgauti teorinių ir praktinių žinių.

Į paskaitas moksleivius kviečiame registruotis iki kovo 20 dienos elektroniniu paštu lyderystesakademija@mruni.eu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!