Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/75309/vdu-steigia-paramos-fonda-ir-priims-dar-50-studentu-is-baltarusijos/spausdinti/

VDU steigia paramos fondą ir priims dar 50 studentų iš Baltarusijos

Publikuota: 2020-11-05 09:50
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Į Baltarusijos laisvės judėjimą įsijungiant vis daugiau studentų, šalies universitetai ne tik jų nepalaiko, bet šalina juos iš studijų. Tęsiant ilgametę iniciatyvą, skirtą Rytų partnerystės šalims, ir paremiant Baltarusijos studentus, Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) priims dar 50 šios šalies studentų, kurie jaučiasi nesaugūs savo gimtinėje, yra persekiojami dėl pilietinių ir politinių priežasčių ir buvo pašalinti iš universitetų. VDU skirs stipendijas padengti šių studentų mokesčiui už studijas ir įsteigs paramos fondą. Šiuo metu universitete jau studijuoja apie 50 studentų iš Baltarusijos.

VDU steigia paramos fondą ir priims dar 50 studentų iš Baltarusijos

Plačios aprėpties Vytauto Didžiojo universitetas sudarys sąlygas baltarusių studentams tęsti studijas įvairiose programose: nuo humanitarinių, socialinių, teisės, politikos, ekonomikos, gamtos, informatikos, ugdymo iki žemės ūkio mokslų.

Studijos Baltarusijos studentams siūlomos anglų kalba, su galimybe naudoti rusų kalbą kaip pagalbinę. Taip pat studentams bus sudaroma galimybė studijuoti nuotoliniu būdu. Pagal poreikį į Lietuvą atvykusiems studentams universitetas suteiks apgyvendinimą bendrabučiuose.

Siekiant baltarusių jaunimui suteikti galimybę įgyti šiuolaikiškas viešojo administravimo žinias, VDU rugpjūčio pabaigoje jau priėmė apie 20 studentų iš Baltarusijos į specialią magistrantūros programą „Valstybės institucijų administravimas“. Visi studentai studijuoja nemokamai, jiems įsteigtos stipendijos.

VDU taip pat steigia paramos Baltarusijos studentams fondą, prie kurio kviečiami prisijungti verslo, visuomenės atstovai, individualūs asmenys. Parama būtų skiriama atvykusių ir VDU studijuojančių Baltarusijos studentų stipendijoms, kurios padengia pragyvenimo išlaidas.

Šiuo metu baltarusiai jau studijuoja VDU Politikos mokslų ir diplomatijos, Informatikos, Gamtos mokslų bei Ekonomikos ir vadybos fakultetuose, Švietimo akademijoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!