Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/75216/paskelbti-nauji-times-higher-education-dalykinio-reitingo-rezultatai-vilnius-tech-pasiekimai/spausdinti/

Paskelbti nauji „Times Higher Education“ dalykinio reitingo rezultatai: Vilnius Tech pasiekimai

Publikuota: 2020-10-28 18:39
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Paskelbti naujausi „Times Higher Education“ dalykiniai geriausių universitetų reitingai. Šiame reitinge 11-oje sričių buvo įvertinta 1512 aukštųjų mokyklų iš viso pasaulio. Tarp jų – ir Vilniaus Gedimino technikos universitetas (Vilnius Tech).

Paskelbti nauji „Times Higher Education“ dalykinio reitingo rezultatai: Vilnius Tech pasiekimai
Vilnius Tech nuotr.

Šiais metais tarp pasaulio universitetų Vilnius Tech užima 201–250 vietą Verslo ir ekonomikos srityje (pakilo iš 251–300 vietos). Socialinių mokslų srityje universitetas užima 401–500 vietą. Stabilias pozicijas jis išlaikė ir Inžinerijos (601–800 vieta) bei Fizinių mokslų (801–1000 vieta) srityse.

Nustatant vietą reitinge vertinti atskiri kriterijai, tokie kaip mokymo aplinka, moksliniai tyrimai, citavimas, tarptautiškumas bei šioje srityje sukuriamos pelną nešančios inovacijos.

„Aukštas Lietuvos universitetų įvertinimas tarptautiniame reitinge parodo, kad siūlome kokybišką mokslą ir studijas, galime drąsiai konkuruoti pasaulio universitetų kontekste tiek socialiniuose, tiek inžineriniuose bei fiziniuose moksluose. Vilnius Tech išskirtinumas nuo kitų universitetų – stiprus technologinis ir IT pagrindas visose studijų srityse, net jei žinios gilinamos kūrybinėse industrijose, vadyboje ar ekonomikoje, ką ir akcentuoja atnaujintas universiteto trumpinys – Vilnius Tech“, – sako Vilnius Tech rektorius prof. dr. Alfonsas Daniūnas.

Reitinge savo pasiekimais labiausiai išsiskyrė Jungtinių Amerikos Valstijų ir Jungtinės Karalystės universitetai. Tarp dažniausiai minimų vardų, atsiduriančių skirtingų sričių aukščiausių pozicijų penketuke yra Stanfordo, Oksfordo, Harvardo universitetai, MIT, Kembridžo universitetas.

„Times Higher Education“ universitetų reitingas įsteigtas 2004 m., profesionalų vertinamas dėl taikomos metodologijos ir laikomas vienu patikimiausių įrankių reitinguojant universitetus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!