Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/75150/nuo-spalio-26-dienos-mru-pereina-prie-pilno-nuotolinio-mokymo/spausdinti/

Nuo spalio 26 dienos MRU pereina prie pilno nuotolinio mokymo

Publikuota: 2020-10-24 07:06
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Mykolo Romerio universitetas reaguodamas į šalyje sparčiai augantį užsikrėtusių koronovirusu skaičių vienas pirmųjų tarp Lietuvos universitetų nuo spalio 26 dienos pereina prie pilno nuotolinių studijų modelio.

Nuo spalio 26 dienos MRU pereina prie pilno nuotolinio mokymo

Pasak MRU Akademinių reikalų centro vadovės Ingos Daukšienės, labai svarbu, kad universitete nekiltų ligos židinių, būtų užtikrinta studentų, akademinio personalo, administracijos darbuotojų sveikata, todėl priimtas sprendimas imtis papildomų prevencinių priemonių nelaukiant, kol situacija šalyje ims dar labiau blogėti. „Universitetas ir iki pandemijos pradžios turėjo kokybišką techninę bazę nuotolinių studijų organizavimui, ir studentams, ir dėstytojams yra parengtos aiškios instrukcijos ir patvirtintos tvarkos, kaip sklandžiai organizuoti studijų procesą nuotoliniu būdu, todėl ir per pirmąją koronoviruso bangą pavasarį be didesnių trikdžių sklandžiai vyko suplanuoti užsiėmimai, atsiskaitymai ir egzaminai, buvo teikiamos bibliotekos konsultacijos. Reaguodami į prastėjančią epidemiologinę situaciją Lietuvoje ir siekdami išvengti staigaus viruso plitimo, universiteto vadovybė priėmė sprendimą nuo spalio 26 dienos vėl pereiti prie pilno nuotolinio mokymo modelio“.

MRU Informacinių technologijų centro direktorius Ričardas Servetka sako, kad pavasarį universiteto IT specialistai atliko išsamią techninę analizę, kaip būtų galima dar labiau patobulinti universiteto techninę bazę siekiant užtikrinti kuo aukštesnę nuotolinio mokymo kokybę, sklandų studijų proceso organizavimą ir studentams, ir dėstytojams. „Ruošėmės antrai koronoviruso bangai, universitetas papildomai investavo į aukštos raiškos kamerų įsigijimą, taip pat studentai gali nemokamai naudotis „Microsoft Office“ paslaugų paketu“, – sako R. Servetka.

Nuo spalio 26 dienos MRU nuotoliniu būdu vyks paskaitos, seminarai, pratybos. Dėstytojai iki spalio 31 dienos turi informuoti studentus dėl tarpinių ir galutinių atsiskaitymų vykdymo būdo. Planuojama, kad baigiamųjų darbo gynimai taip pat vyks nuotoliniu būdu, o baigiamieji egzaminai bus vykdomi nenuotoliniu būdu laikantis visų saugumo reikalavimų.

Dėl nuotolinių studijų keičiasi ir apmokėjimo tvarka MRU studentams, gyvenantiems studentų namuose – nuo lapkričio 1 d., norintiems laikinai išvykti, bet ir toliau tęsti gyvenimo MRU studentų namuose sutartį, bus suteikta 50% nuolaida mokesčiui.

Dėl pavasario semestro studijų organizavimo studentai ir dėstytojai bus informuoti iki spalio 31 dienos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!