Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/7509/jaunimas-bus-kvieciamas-nugaleti-negalios-baime/spausdinti/

Jaunimas bus kviečiamas nugalėti negalios baimę

Publikuota: 2007-03-29 16:24
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Lietuvos studentų sąjunga

Lietuvoje startuoja iniciatyva kviesti jaunimą nugalėti negalios baimę ir aktyviai veikti žmonių su negalia integracijos į aukštąjį mokslą srityje. Kaip laužyti įsisenėjusius stereotipus, kokiomis priemonėmis ugdyti veiklai su žmonėmis su negalia reikalingus socialinius gebėjimus, aptars balandžio 2 – 5 d. Vilniuje susibursianti speciali tarptautinė ekspertų grupė.

Susitikimo metu grupės nariai - specialistai iš Vokietijos, Slovėnijos, Italijos, Vengrijos ir Lietuvos - analizuos žmonių su negalia situaciją Lietuvos ir Vakarų Europos aukštosiose mokyklose, išskirs egzistuojančias problemas ir galimus būdus joms spręsti. Pagal šios grupės įžvalgas gegužės mėnesį Lietuvoje bus organizuojami specializuoti mokymai.

Tarptautinės grupės susitikimas Vilniuje – tai parengiamasis Lietuvos studentų sąjungos (LSS) ir partnerių įgyvendinamo projekto „Skirtumų galia – bendrume“ etapas. Projektu siekiama burti jaunus žmones darbui su žmonių su negalia problemomis aukštosiose mokyklose, dalintis patirtimi ir įveikti išankstinius nusistatymus.

„Įgyvendinant atviro aukštojo mokslo idėją, svarbi studijuojančio jaunimo ir aukštojo mokslo siekiančių žmonių su negalia partnerystė. Dažna kliūtis tam – asmeninės baimės, kompetencijos, žinių stoka. Tikimės, gegužės mokymuose sudaryti sąlygas šiems klausimams spręsti“, - teigia Lietuvos studentų sąjungos socialinės integracijos koordinatorė Rūta Ruolytė.

Projektas „Skirtumų galia – bendrume“ vykdomas kampanijos „Visi skirtingi – visi lygūs“ kontekste. Projekto partneriai: Europos Jaunimo fondas, LR Švietimo ir mokslo ministerija.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!