Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/74561/ek-padeda-lietuvai-reformuoti-busimu-mokytoju-rengima/spausdinti/

EK padeda Lietuvai reformuoti būsimų mokytojų rengimą

Publikuota: 2020-09-12 19:05
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Europos Komisija

Lietuvos politikos formuotojai, ekspertai ir kitos suinteresuotos šalys aptarė rekomendacijas dėl tvarios pedagogų rengimo kaitos.

Rekomendacijos parengtos remiant Europos Komisijai. Jos apima tokius dalykus kaip nacionalines būsimų mokytojų atrankos gaires, didesnes investicijas į mokslinius tyrimus švietimo srityje ir didesnį aukštųjų mokyklų vaidmenį mokytojų profesiniam augimui.

Europos Komisija teikė paramą Lietuvai pagal ES struktūrinių reformų rėmimo programą (SRRP) pirminio mokytojų rengimo kokybei ir lankstumui pagerinti. Su SRRP parama Lietuvos politikos formuotojų ir aukštųjų mokyklų ekspertų grupė parengė rekomendacijas, kaip sėkmingai pereiti nuo suskaidytos ir nepakankamai veiksmingos sistemos prie sistemos, kuri pritrauktų daug kandidatų ir padidintų būsimų mokytojų kompetenciją ir profesionalumą.

SRRP visoms ES šalims teikia ekspertines žinias, padedančias rengti ir įgyvendinti augimą skatinančias reformas. Nuo 2017 m. pagal programą paremta daugiau kaip 1000 reformų projektų 27 valstybėse narėse.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!