Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/74030/energetikos-studentams-didziausia-lietuvoje-centrines-silumos-tiekeja-isdalins-virs-23-tukst-euru/spausdinti/

Energetikos studentams didžiausia Lietuvoje centrinės šilumos tiekėja išdalins virš 23 tūkst. eurų

Publikuota: 2020-08-05 16:43
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Šiemet Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) Pastatų energetikos studijų programą pasirinksiantiems studentams AB Vilniaus šilumos tinklai (VŠT) skiria virš 23 tūkst. eurų. Kiekvienais studijų metais penkiems geriausiems studentams, kurie įsipareigos atlikti praktiką didžiausioje Lietuvoje centrinės šilumos tiekimo įmonėje, kas mėnesį bus skiriamos papildomos 100-500 eurų stipendijos.

„Energetikos sektorius jauniems žmonėms žada dideles perspektyvas. Skirsime papildomas stipendijas jaunuoliams, šiemet stojantiems į VGTU Pastatų energetikos studijų programą, nes vertiname gabius specialistus bei esame pasirengę investuoti į jaunuosius inžinierius nuo pat jų kelio pradžios. Energetikos sektoriuje pasauliniu mastu vyksta didžiulės permainos, kai iš esmės pervertinama energijos gavyba bei naudojimas – nuo iškastinio kuro vis sparčiau pereinama prie atsinaujinančių, švarių energijos šaltinių naudojimo, kuriamos ir diegiamos naujos technologijos, plėtojami pastatai, kurie ne tik neeikvoja energijos, bet patys ją gamina“, – sako Gerimantas Bakanas, VŠT generalinis direktorius.

Pirmaisiais metais su geriausiais balais į VGTU Pastatų energetikos studijų programą įstojusiems penkiems jaunuoliams kas mėnesį bus skiriama 100 eurų stipendija. Antraisiais metais bus vertinami pirmojo studijų kurso balai ir penki geriausi studentai kas mėnesį gaus po 150 eurų. Trečiais ir ketvirtais studijų metais bus vertinami studijų balai ir vyks motyvacinis pokalbis, 5 gabiausi studentai turės galimybę už įmonėje atliktą privalomąją praktiką gauti vienkartinę 500 eurų stipendiją.

Pasak VŠT generalinio direktoriaus, technologinis progresas energetikos srityje neįmanomas be inžinierių, todėl įmonė nori prisidėti prie jų auginimo ir atvedimo į darbo rinką. Geriausi studentai bus renkami kiekvienais metais – jeigu studentas vienais metais nepateks tarp penkių geriausiųjų, jis turės galimybę pasitempti ir gauti stipendiją kitais studijų metais. „Taip pat esame numatę vienkartines 1500 eurų stipendijas už geriausius baigiamuosius darbus, kurie būtų rašomi VŠT aktualia tema. Vienkartinė stipendija bus padalinta skiriant 1000 eurų studentui ir 500 eurų jo baigiamojo darbo vadovui. Taip siekiame paskatinti verslo ir mokslo partnerystę bei sinergiją ieškant praktikoje pritaikomų sprendimų“, – sako G. Bakanas.

„Visada skatiname šiuolaikiškas ir efektyviai veikiančias įmones įsitraukti į universiteto studijų procesą: dalintis žiniomis su studentais paskaitų metu, organizacijų atstovus įsitraukti kuriant reikalingas studijų programas, siūlyti praktikas, dalyvauti baigiamųjų darbų rengimuose. Vienas iš efektyviausių būdų skatinti ir pritraukti geriausius studentus yra įmonių stipendijų skyrimas. Tokie pavyzdžiai kaip VŠT stipendijos tik parodo, kad Pastatų energetikos specialybė yra paklausi, reikalinga ir konkurencinga rinkoje. Kaip universitetas mes to ir siekiame – rengti paklausius, į darbdavių ir visuomenės poreikius orientuotus specialistus“, – sako VGTU rektorius prof. dr. Alfonsas Daniūnas.

Pateikti paraišką studijuoti VGTU Pastatų energetiką abiturientai gali iki šių metų rugpjūčio 18 dienos 12 valandos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!