Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/73495/seimas-patvirtino-nuo-kitu-metu-pradzios-siauliu-universitetas-taps-vilniaus-universiteto-siauliu-akademija/spausdinti/

Seimas patvirtino: nuo kitų metų pradžios Šiaulių universitetas taps Vilniaus universiteto Šiaulių akademija

Publikuota: 2020-06-25 17:48
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: LR švietimo, mokslo ir sporto ministerija

Seimas galutinai pritarė Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos parengtam siūlymui reorganizuoti Šiaulių universitetą (ŠU) prijungimo prie Vilniaus universiteto (VU) būdu. 2021 m. sausio 1 d. Šiaulių universitetas taps Vilniaus universiteto Šiaulių akademija (VUŠA).

Seimas patvirtino: nuo kitų metų pradžios Šiaulių universitetas taps Vilniaus universiteto Šiaulių akademija

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius pabrėžia, kad abu universitetai ėjo aktyvaus bendradarbiavimo keliu ir jų sinergija ateityje duos neabejotiną rezultatą.

„Labai svarbu, kad aukštojo mokslo įstaigų suvienijimas bendrai veiklai būtų vykdomas ne sprendimus nuleidžiant iš viršaus, o aktyviai tariantis, ieškant bendruomenėms priimtiniausių variantų. Esu įsitikinęs, kad Šiaulių ir Vilniaus universitetams nuosekliai kartu dirbant bus sustiprintas mokslo ir studijų potencialas Šiaulių mieste ir regione. Ypač aktualu pritraukti kuo daugiau gabaus ir motyvuoto jaunimo į pedagogines studijas, kurios visada buvo Šiaulių universiteto stiprybė, o dabar ši sritis galės būti dar labiau sustiprinta“, – sakė švietimo, mokslo ir sporto ministras.

Šiaulių universitetui tapus Vilniaus universiteto Šiaulių akademija ypatingas dėmesys bus skiriamas specialiosios pedagogikos ir informatikos studijoms.

VU statuto nustatyta tvarka VUŠA bus užtikrinamas akademinis ir ūkinis padalinio savarankiškumas, o mokslinio potencialo vystymą užtikrins ŠU pajėgų sujungimas su VU veikiančiomis mokslininkų grupėmis.

2020 m. VUŠA raidos plano įgyvendinimui numatyta skirti 5,05 mln. eurų: 4,75 mln. eurų ES struktūrinių fondų ir 0,3 mln. eurų valstybės biudžeto lėšų. Svarbiausią lėšų poreikį sudaro lėšos, reikalingos dėstytojų atlyginimams suvienodinti. Lėšos VUŠA finansavimui 2021 ir vėlesniais metais bus kasmet numatomos valstybės biudžete, universitetui pagrindus jų poreikį.

VU ir ŠU iš universitetų tinklo optimizavimo lėšų fondo jau skirta 31,99 mln. eurų ES finansavimo lėšų.

ŠU reorganizuojamas pagal Seimo patvirtintą valstybinių universitetų tinklo optimizavimo planą ir Vyriausybės patvirtintas šio plano priemones.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!