Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/73315/vilniaus-universitetas-pristato-nauja-tinklalaide-mokslas-be-pamokslu/spausdinti/

Vilniaus universitetas pristato naują tinklalaidę „Mokslas be pamokslų“

Publikuota: 2020-06-11 17:04
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Šiandien startuoja nauja Vilniaus universiteto (VU) tinklalaidė „Mokslas be pamokslų“, kuria siekiama ne moralizuoti ar pamokslauti, bet sužadinti smalsumą mokslo temoms. Kasdieniškus pokalbius apie mokslą įkvėpė globalios, bet kartu kiekvienam iš mūsų rūpimos problemos.

„Start FM“
„Start FM“

Išsamūs pokalbiai su VU mokslininkais padės klausytojams plėsti akiratį, skatins mąstyti savo galva ir gal net privers pakeisti nuomonę ar suabejoti nusistovėjusiomis „tiesomis“. Tinklalaidėje bus aptariamos klimato kaitos, dirbtinio intelekto galimybių ir ribotumo, genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) naudos ir saugumo temos. Jas su VU mokslininkais gvildens žurnalistas, LRT RADIJO laidų vedėjas, VU Komunikacijos fakulteto lektorius Edvardas Kubilius.

„Ši tinklalaidė aiškiai parodo, kad mokslininkų balsas privalo būti labiau girdimas. Juk jie yra tie žmonės, kuri žino, ką kalba, nes remiasi faktais, o ne prielaidomis ir padeda tobulinti mus supantį pasaulį. Maža to, mokslas yra be galo įdomus. Sužavėjo viena iš pašnekovų prognozių – tik laiko klausimas, kada mūsų šaldytuvai patys prekybos centruose užsakys maisto produktus į namus ir kada vyresnio amžiaus žmonėmis rūpinsis robotai humanoidai“, – tikina E. Kubilius.

Pirmasis tinklalaidės epizodas pasirodė šiandien LRT mediatekoje bei populiariausiose tinklalaidžių platformose. Pokalbyje apie klimato kaitą VU Chemijos ir geomokslų fakulteto klimatologas Justinas Kilpys pasakoja apie COVID-19 pandemijos padovanotą trumpą atokvėpį gamtai, svarsto, koks blogiausias scenarijus gali išsipildyti, jei nieko nedarysime.

Kitų „Mokslo be pamokslų“ epizodų kviečiame klausyti kas antrą ketvirtadienį LRT mediatekoje ir VU „Youtube“ kanale, tinklalaidės naujienas sekite LRT portale, VU „Facebook“ ir „LinkedIn“ paskyrose.

Tinklalaidės pokalbiai įrašomi VU radijo stotyje „Start FM“ ir LRT RADIJO studijoje. Ją kuria VU Komunikacijos ir rinkodaros skyrius.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!