Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/73300/vilniaus-universitetas-gerina-pozicijas-pasauliniame-qs-world-university-rankings-reitinge/spausdinti/

Vilniaus universitetas gerina pozicijas pasauliniame „QS World University Rankings“ reitinge

Publikuota: 2020-06-11 14:29
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Naujausiame pasauliniame aukštųjų mokyklų reitinge „QS World University Rankings 2021“ Vilniaus universitetas (VU) išlaiko lyderiaujančias pozicijas. Per 35 vietas pakilęs VU užima 423 vietą ir jau penktus metus iš eilės išlieka tarp 500 geriausių pasaulio universitetų.

Geriausiai VU įvertintas akademinės reputacijos srityje. Akademinė reputacija nustatoma pasitelkiant metines akademinių darbuotojų apklausas, kuriose prašoma įvardyti geriausias aukštojo mokslo institucijas pasaulyje. Be akademinės reputacijos, taip pat kilo studentų ir dėstytojų skaičiaus santykio padaliniuose ir užsienio dėstytojų dalies universitete rodiklis.

VU rektoriaus prof. Rimvydo Petrausko teigimu, stabiliai augantys rodikliai rodo, kad universitetas kryptingai siekia savo tikslų – tampa atvira, tarptautiška organizacija, o gerėjančios pozicijos sudaro prielaidas pritraukti talentus iš viso pasaulio.

„Nors universitetų reitingai negali būti savitiksliai, jie yra svarbūs vidiniam įsivertinimui, taip pat ir tarptautiniam patrauklumui. Lyginant su praėjusiais metais mūsų rezultatai gerėjo, priklausome pasaulio universitetų elitui. Gerėjantys rezultatai įrodo kryptingo ir nuoseklaus darbo svarbą, leidžia būti matomiems pozityvioje šviesoje ir pritraukti gabiausius Lietuvos bei užsienio talentus“, – teigia prof. R. Petrauskas.

Šio reitingo rezultatai sudaromi vertinant universitetus pagal šešis kriterijus: akademinę reputaciją, reputaciją tarp darbdavių, mokslinių darbų citavimo rodiklį, studentų ir dėstytojų skaičiaus santykį padaliniuose, užsienio dėstytojų dalį ir užsienio studentų skaičių.

„QS World University Rankings“ yra didžiausias nepriklausomas pasaulinis universitetų reitingas, sudaromas kasmet nuo 2004 m. Per pastaruosius aštuonerius metus VU jame pakilo 178 pozicijomis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!