Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/72827/vdu-tarp-lyderiu-pagal-moksliskuma-akademini-personala-ir-studentu-poziuri/spausdinti/

VDU – tarp lyderių pagal moksliškumą, akademinį personalą ir studentų požiūrį

Publikuota: 2020-05-07 11:21
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Paskelbtame žurnalo „Reitingai“ 2020 m. valstybinių universitetų reitinge Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) – tarp lyderių šalyje pagal moksliškumą, akademinį personalą ir studentų požiūrį į universitetą. Šiose srityse universitetas įvertintas antrąja vieta, o bendrame reitinge VDU taip pat pagerino rezultatus, pakildamas iš penktos į ketvirtą vietą.

VDU – tarp lyderių pagal moksliškumą, akademinį personalą ir studentų požiūrį

Pagal mokslo, meno ir (ar) sporto veiklą bei aukščiausius akademinio personalo pasiekimus, VDU surinko 10,29 taškų ir užėmė antrąją vietą Lietuvoje. Pasak žurnalo „Reitingai“ reitingavimo projektų vadovės Jonės Kučinskaitės, tokį pasiekimą moksliškumo srityje galima paaiškinti tuo, jog po susijungimo universitetas siūlo bene plačiausią studijų ir mokslo krypčių spektrą Lietuvoje.

„Po to, kai VDU susijungė su Aleksandro Stulginskio ir Lietuvos edukologijos universitetais, jis turi praktiškai visas studijų sritis ir kryptis – tarp jų ir žemės ūkio, ko neturi net Vilniaus universitetas, taip pat muzikos studijų programas. Tad ir matome, kad šis universitetas labai pakilo moksliškume“, – sakė J. Kučinskaitė.

Antrąją vietą šalyje VDU pelnė ir pagal esamą bei ateities akademinį personalą – čia jis surinko 5,72 balo. Šis kriterijus įvertino akademinio personalo ir studentų santykį, dėstytojų iki 35 m. bei mokslo ar meno daktarų skaičiaus santykį su visais dėstytojais ir kt. Pagal studentų požiūrį į savo universitetą, VDU taip pat buvo antras (5,45 taško) – čia studentai vertino dėstytojų darbą, atsiskaitymus, studijų priemones, auditorijas, studentų galimybes pasirinkti studijų dalykus, dalyvauti studijų kokybės užtikrinimo procesuose ir kt.

Kaip įprasta, sėkmingus rezultatus VDU parodė ir tarptautiškumo srityje. Pagal kriterijų, kuris vertino konkuravimą tarptautinėje studijų erdvėje, universitetas užėmė ketvirtąją vietą (9,11 taško), tačiau atsiliko vos 0,78 taško nuo pirmosios vietos. Šioje kategorijoje buvo vertinamas užsienio kalba dėstomų studijų programų ir jungtinių studijų programų su užsienio universitetais santykis su visomis studijų programomis, studijuojančių užsieniečių skaičius, akademinio personalo mainai ir kt.

Kituose reitingo kriterijuose buvo vertinama alumnų kuriama pridėtinė vertė ir darbdavių vertinimai, studentai ir studijos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!