Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/72347/squalio-pades-organizuoti-mokymus-ir-darba-nuotoliniu-budu/spausdinti/

„Squalio“ padės organizuoti mokymus ir darbą nuotoliniu būdu

Publikuota: 2020-03-31 18:03
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Greitas viruso „Covid-19“ plitimas visame pasaulyje – o taip pat ir Lietuvoje – pakeitė žmonių požiūrį į daugelį dalykų. Kilus socialinio atstumo būtinybei, reikia ieškoti būdų, kaip gyventi toliau. Šiuo metu Lietuvoje moksleivių ir studentų tiesioginis mokymas yra nutrauktas, tačiau daugelis įmonių organizuoja darbą nuotoliniu būdu. Siekdama padėti, kad šis procesas būtų kuo sėkmingesnis, „Squalio“ teikia paramą organizuojant ir įgyvendinant nuotolinius mokymus bei darbo procesą, rašoma pranešime žiniasklaidai. Tokiu būdu įmonės gali tęsti darbą, o mokymo įstaigos – mokymo procesą.

Jau dabar prieinami „Squalio“ parengti nemokami vaizdo įrašai, kuriuose pateikiama įvairių patarimų ir gudrybių, kaip įgyti pagrindinių įgūdžių, reikalingų naudojantis skaitmeniniu turiniu nuotolinių mokymų ir darbo metu.

„Squalio“ rengiami mokymai bus efektyvūs, nes bendrovė pasirūpins viskuo, ko reikia: surengs virtualius mokymus, kaip išnaudoti visas „Microsoft Office 365“ teikiamas galimybes produktyviam nuotoliniam darbui; įdiegs bendrą „Microsoft Teams“ programą, skirtą pokalbiams, vaizdo skambučiams, keitimuisi dokumentais, o taip pat – mokytojų, mokinių bei mokyklos administracijos bendravimo palaikymui (arba panašioms darbdavių ir darbuotojų reikmėms); užtikrins duomenų apsaugą ir su tuo susijusių reglamentų laikymąsi.

Informacinių technologijų bendrovės „Squalio Lietuva“ vadovas Tomas Dabašinskas sako: „Be abejo, tai sudėtingas laikas Lietuvai – tačiau taip pat ir galimybė įgyti naujų žinių bei darbo nuotoliniu būdu patirties. Išvis, tiek švietimo, tiek verslo, tiek valstybinių, savivaldybių įstaigų vidaus komunikacija būtų efektyvesnė, jei jos savo tikslams naudotų skaitmenines priemones. Mūsų bendrovė turi sukaupusi ilgametę patirtį ir žinias, kaip dirbti nuotoliniu būdu su užsienio klientais arba įmonės padaliniais, vykdančiais veiklą kitose šalyse. Nors pastarosiomis dienomis paklausa paslaugoms, susijusioms su nuotoliniu darbu, yra išaugusi, poreikis buvo ir anksčiau. Šis sunkus laikas suteikia papildomos motyvacijos ieškoti alternatyvų nutrūkusiam mokymui, kad būtų užtikrintas jo procesas.“

„Squalio“ siūlo visiems besidomintiems išmokti, kaip galima surengti nuotolinį susitikimą arba susirinkimą didesnei žmonių grupei – ir kaip demonstruoti paruoštas prezentacijas. Taip pat, kaip suteikti prieigą ir prisijungti nuotoliniu būdu, naudojantis bet kuriuo kompiuteriu, „Android“ arba IOS įranga.

Kasdienių darbų ir užduočių atlikimas el. aplinkoje daugeliui įmonių ir mokymo įstaigų gali būti iššūkis, ypač jei iki šiol ja buvo naudojamasi nedaug. Tačiau tai ir skatina stengtis prisitaikyti prie naujų aplinkybių. Sparti informacinių technologijų plėtra rodo, kad darbą nuotoliniu būdu lengva pradėti savo pačių jėgomis susibūrus į mažas grupes, tačiau sunkiau ilgą laiką taip dirbti visos organizacijos mastu. Platus skaitmeninių įrankių asortimentas gali išmušti iš vėžių, tačiau kritinėje situacijoje savo organizacijai turite greitai išrinkti skaitmenines priemones. „Squalio“ siūlo surengti vieną grupės apmokymo užsiėmimą, taip pat padėsime kiekvienu atveju rasti efektyviausią sprendimą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!