Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/72192/vu-greiciausiai-prates-mokymasi-is-namu-iki-geguzes-1-d/spausdinti/

VU greičiausiai pratęs mokymąsi iš namų iki gegužės 1 d.

Publikuota: 2020-03-21 07:09
Tematika: Švietimas, studijos
Autorius: Marija Lariščeva
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Vilniaus universiteto (VU) atstovas Ervinas Spūdys patvirtino, kad esant poreikiui universitetas ir toliau bus pasiruošęs dirbti nuotoliniu būdu „tiek, kiek to reikės“.

„Konkretus laikotarpis priklausys nuo mokslininkų rekomendacijų bei valstybės lygiu priimamų sprendimų, bet, be abejonės, tikimybė, jog karantino laikotarpis bus pratęstas, yra didelė“, – jis komentavo situaciją portalui Alfa.lt.

Atsiskaitymų, baigiamųjų darbų terminai, pasak E. Spūdžio, kol kas nesikeičia. Bakalauro ar magistro darbus studentai kaip ir visuomet turės įkelti į elektroninę sistemą.

Daugelis studentų, kuriems bakalauro ir magistro darbų atidavimo terminas yra iki gegužės 1 d., o šiuos darbus pagal universiteto nuostatus reikia pateikti fiziškai, juos atspausdinus ir surišus, pradėjo nerimauti – jiems kyla klausimų dėl terminų pratęsimo.

„Jeigu taip nutiktų, jog karantinas užsitęstų iki baigiamųjų darbų atidavimo laikotarpio, būtų svarstoma fizinių kopijų atsisakyti įkeliant darbus tik į elektroninę sistemą arba darbus reiktų pateikti prieš pat darbų gynimą, jeigu gynimai vyktų tiesiogiai.

Bet kokiu atveju bendruomenės narių sveikata yra mūsų prioritetas ir bus vengiama bet kokių rizikos veiksnių, o apie priimtus sprendimus, priklausomai nuo aplinkybių, studentus būtinai informuosime“, – sakė VU atstovas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!