Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/71865/panevezys-isteige-matematikos-informatikos-ir-fizikos-akademija/spausdinti/

Panevėžys įsteigė Matematikos, informatikos ir fizikos akademiją

Publikuota: 2020-02-26 19:03
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Panevėžio miesto savivaldybė, Panevėžio kolegija, Prekybos, pramonės ir amatų rūmai bei J. Balčikonio gimnazija pasirašė Matematikos, informatikos ir fizikos akademijos (MIFA) steigimo sutartį.

„Džiaugiuosi, kad Panevėžyje atidaroma jau antroji akademija. Vienoje mokoma ekonomikos ir verslo, o šioje bus ruošiami inžinieriai. Smagu, kad kuriant šią instituciją buvo suvienyti akademiniai ir verslo resursai. Linkiu, kad akademija sulauktų didelio gimnazistų susidomėjimo ir turėtume pakankamą inžinierių skaičių mieste bei regione“, – sakė mero pavaduotojas, laikinai einantis mero pareigas Deividas Labanavičius.

Pagrindiniai MIFA tikslai – vystyti moksleivių inžinerinį mąstymą, skatinti domėtis tiksliaisiais mokslais, ugdyti praktinius gebėjimus matematikos, informatikos ir fizikos mokslų srityje bei rinktis inžinerines specialybes, kurios itin reikalingos Panevėžio regiono pramonės įmonėms, smulkiajam ir vidutiniam verslui.

MIFA mokslo metus sudarys du semestrai po 12 savaičių – rudens ir pavasario.

Rudens semestras bus skirtas gimnazijų 3-4 klasių mokiniams susipažinti su inžinerinėmis studijomis aukštosiose mokyklose, aukštąja matematika, informatika, fizika ir elektromechanika, inžinerinių studijų programų mokomosiomis laboratorijomis, atliekant laboratorinius ir praktinius darbus. Pagal Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų sudarytą planą mokiniai lankysis pramonės ir verslo įmonėse, dalyvaus diskusijose.

Pavasario semestras bus skirtas gimnazijų 4 klasių mokiniams, ketinantiems rinktis inžinerines studijas. Jiems vyks matematikos, informatikos ir fizikos žinių gilinimo kursai pagal specialias mokymo programas.

Baigę pavasario semestro programą ir sėkmingai išlaikę žinių patikrinimo egzaminą/testą mokiniai gaus MIFA baigimo pažymėjimus. Jiems bus pridedamas papildomas konkursinis balas stojant per LAMA BPO į Panevėžio kolegiją studijuoti savo lėšomis.

MIFA užsiėmimai gimnazistams bus nemokami.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!