Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/71551/ism-universiteto-studentai-mokysis-programavimo-pagal-harvardo-metodologija/spausdinti/

ISM universiteto studentai mokysis programavimo pagal Harvardo metodologiją

Publikuota: 2020-02-04 17:58
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Atsižvelgdamas į darbo rinkos tendencijas ir naujų kompetencijų poreikį ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas atnaujina visas savo bakalauro studijų programas, kurių turinys papildomas informacinių technologijų dalykais. ISM universitetas pradėjo partnerystę su lyderiaujančia skaitmeninio švietimo mokykla „Turing School“, kuri ISM studentus mokys Harvardo metodologija paremto programavimo kurso. IT žinias gaus studijuojantys tiek ekonomiką, tiek finansus, tiek rinkodarą, tiek vadybą ar politiką.

Studentai susipažins su kompiuterių mokslo, programinės įrangos ir internetinių aplikacijų kūrimo principais. Šiame kurse studentai praktiškai pamatys, kaip yra programuojami kasdien sutinkami prietaisai ar paslaugos – programuos kreditinių kortelių skaitytuvų autentifikacijos algoritmus ar akcijų prekybos internetines platformas.

„Mes ne tik reaguojame į pokyčius darbo rinkoje, bet ir prognozuojame, kokių kompetencijų reikės ateityje. Todėl atnaujiname ir stipriname studijų programas. Darbdaviai ieško žmonių, kurie su informacinių technologijų profesionalais susikalbėtų viena kalba, gebėtų vadovauti produktų kūrimo komandoms, planuoti technologijų kūrimo procesus. Tad siekiame, kad visi mūsų studentai turėtų programavimo pagrindus“, – sako ISM universiteto rektorius dr. D. Misiūnas.

Turint bazines programavimo žinias ir reikiamus socialinius įgūdžius verslo ir vadybos studentams atsiveria labai daug karjeros galimybių, sako Lukas Kaminskis, „Turing School“ bendraįkūrėjas. Jis taip pat pažymi, kad sparčiai modernėjantis pasaulis tampa vis labiau priklausomas nuo interneto ir kompiuterinių įrenginių. Norint suspėti su kasdienybe ir būti išmaniu vartotoju, svarbu turėti bent jau bazines kompiuterinio mąstymo žinias.

„Kuo toliau, tuo labiau mūsų gyvenimai keliasi į skaitmeninę erdvę, tad norint nepasiklysti technologijų „miške“, svarbu įgyti reikalingų žinių ir jomis dalintis. Programavimas ypač lavina loginį, strateginį bei analitinį mąstymą, skatina kūrybinį problemų sprendimo procesą. Technologijos yra nuostabus įrankis, palengvinantis kasdienius darbus, o ateityje sparčiai augs specialistų, mokančių jomis naudotis ir valdyti, poreikis“, – sako L. Kaminskis.

Harvardo metodologija paremtus kursus Lietuvoje ir Olandijoje „Turing School“ dėsto jau trečius metus. Nuo kitų metų į šį kursą planuojama priimti ir motyvuotus moksleivius – baigę programą jie galės gauti oficialią ISM universiteto akreditaciją.

Programavimo kursą ISM studentai galės rinktis jau nuo pavasario semestro, o kaip vienas iš privalomų dalykų Ekonomikos ir duomenų analitikos programoje jis bus pradėtas dėstyti nuo ateinančių mokslo metų pradžios. Kartu su įvedama naujove iki 3,5 metų trumpės ir visos ISM universitete dėstomos bakalauro programos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!