Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/71504/vilniaus-universitetas-studiju-parodoje-tvarumo-idejos-qr-kodai-ir-mokslo-autoritetu-pranesimai/spausdinti/

Vilniaus universitetas studijų parodoje: tvarumo idėjos, QR kodai ir mokslo autoritetų pranešimai

Publikuota: 2020-01-31 18:08
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Vasario 6–7 d. Vilniaus „Litexpo“ parodų rūmuose vyks mokymosi, žinių ir karjeros planavimo paroda „Studijos 2020“. Šiemet joje Vilniaus universitetas (VU) sieks atkreipti dėmesį į tvarumo idėjas, kalbės apie aktualiausius globalius pokyčius ir jų valdymą, kvies susitikti su VU mokslo pasaulio autoritetais, kurie savo moksliniais tyrimais prisideda prie žmonijai rūpimų problemų sprendimų.

Studijų mugė VU
Studijų mugė VU

VU šiemet siūlys ekologiškesnius ir moksleiviams patrauklesnius informacijos apie studijas paieškos būdus. Sumažinęs spausdintos medžiagos kiekius, šiemet apsilankiusius parodoje VU pirmą kartą kvies naudoti greitesnes, interaktyvesnes, funkcionalesnes ir patogesnes informacijos paieškos priemones – QR kodus. Nuskaitę QR kodus moksleiviai akimirksniu bus tikslingai nukreipti į juos dominančių konkrečių studijų aprašus internete.

Kaip ir kasmet, VU bus įsikūręs net trijuose stenduose: pagrindinėje, STEAM ir tarptautinių studijų erdvėse. Pagrindinio stendo žinutė parodos lankytojus kvies mąstyti savo galva ir sklaidyti mitus apie klimato atšilimą bei jo priežastis.

Be šių naujovių, VU mugėje pristatys net 13 naujų (2019–2020 m.) studijų programų: bakalauro studijų programas „Slauga“, „Apskaita ir auditas“, „Globali rinkodara“, „Dalyko pedagogika“, „Aplinkotyra ir aplinkosauga“, „Molekulinė biotechnologija“, „Elektroninės rinkodaros technologijos“, magistrantūros – „Apskaita ir finansų valdymas“, „Šiaurės Europos kalbos ir kultūros“, „Tvariųjų finansų ekonomika“, „Išplėstinės praktikos slauga“, „Molekulinė biotechnologija“ (anglų k.), „Lyginamoji Rytų Europos žydų istorija“ (anglų k.).

VU moksleiviams siūlys pasiklausyti paskaitų ir pabendrauti su žinomais mokslininkais: doc. dr. Urte Neniškyte, prof. dr. Jurgiu Pakeriu, Tomu Bartninku, dr. Nerijumi Maliukevičiumi, doc. dr. Nerijumi Mileriumi, prof. dr. Miku Vengriu, dr. Justina Kozakaite ir kitais. Autoritetingi mokslininkai kalbės globaliai aktualiomis temomis, tokiomis kaip klimato kaita, bioarcheologija, melagingos naujienos (angl. fake news), blokų grandinės, teisininko darbas robotikos laikais, kibernetinio saugumo vaidmuo, smegenų efektyvumas, ateities komunikacija ir pan.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!