Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/71307/microsoft-galimybe-studentams-kviecia-kurti-dirbtinio-intelekto-sprendimus/spausdinti/

„Microsoft“ galimybė studentams: kviečia kurti dirbtinio intelekto sprendimus

Publikuota: 2020-01-16 19:54
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Technologijų kompanija „Microsoft“ Lietuvoje ieško inovatyvių studentų ir kviečia juos dalyvauti konkurse „AI Guardians“. Jo tikslas – rasti geriausias, dirbtiniu intelektu paremtų sprendimų idėjas, kurios padėtų tobulinti aukštąjį mokslą. Lietuviai varžysis su studentais iš 28 šalių, o pasiekę finalą turės galimybę dalyvauti 3 dienų technologijų dirbtuvėse Budapešte (Vengrija) ir bus apdovanoti naujausiais „Surface Pro“ įrenginiais. Praėjusiais metais į konkurso finalą pateko ir Lietuvos komanda.

„Microsoft“ siekia prisidėti prie platesnio technologijų naudojimo verslo ir švietimo sektoriuose, todėl jau antrus metus iš eilės organizuoja konkursą „AI Guardians“.

„Technologijos padeda veikti produktyviau, leidžia daryti tai, kas iki šiol nebuvo įmanoma. Todėl ir skatiname žmones drąsiau jas integruoti savo veikloje – darbe, laisvalaikyje ar moksluose. Kartu ne tik kalbame apie tokio sprendimo naudą, bet ir aktyviai prisidedame prie tokių sprendimų kūrimo – būtent tam ir organizuojame šį konkursą. Labiausiai džiugina, kad jo metu išgirstame idėjų, kurios iš tikrųjų turi itin didžiulį potencialą, patobulinti švietimo sistemą“, – sako Evaldas Stalioraitis, „Microsoft“ Akademinio segmento vadovas Baltijos šalims.

Kompanija kviečia aukštųjų mokyklų studentus suformuoti komandas iš studentų ir dėstytojų bei sukurti dirbtiniu intelektu grįstą sprendimą, kuris atkreiptų dėmesį ir padėtų spręsti aukštojo mokslo problemas. Idėja gali būti tiek lokali, tiek globali, tačiau turi būti praktiškai panaudojama ir turėti aiškų planą, kaip ją būtų galima įgyvendinti realybėje. Komisija atsižvelgs ir į technologijos sudėtingumą bei išmanumą, ypač vertinamos bus iki šiol neišbandytos, naujos idėjos.

Konkursas bus suskirstytas į kelis etapus. Registracijai pasibaigus, komisija atrinks geriausių idėjų savininkus, kurie bus kviečiami savo mintį vystyti toliau ir sukurti sumanyto produkto ar projekto pradinę versiją bei išsamiai ją pristatyti komisijai. 5 geriausiai pasirodžiusios komandos pateks į finalą, kur turės galimybę dalyvauti 3 dienų stovykloje Budapešte (Vengrija) ir bus apdovanotos naujausiais „Surface Pro“ įrenginiais. Finalą laimėjusi komanda bus paskelbta „AI Guardians 2020“ metų idėja ir turės galimybę savo projektą vystyti toliau.

Praėjusiais metais konkurso finale Ukrainos, Gruzijos, Uzbekistano, Lenkijos ir Slovakijos komandas aplenkė ir pirmąją vietą užėmė komanda iš Lietuvos. Keturių „ISM“ studentų ir dviejų dėstytojų grupė „Nereus“ siūlė sukurti platformą, kuri automatiškai taisytų studentų testus, įvertintų stipriąsias ir silpnąsias jų savybes bei padėtų suformuoti geriausias komandas grupiniam darbui.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!