Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/71273/viesojo-sektoriaus-inovatyvumo-skatinimui-digital-lithuania-academy/spausdinti/

Viešojo sektoriaus inovatyvumo skatinimui – „Digital Lithuania Academy“

Publikuota: 2020-01-14 20:43
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos ir „Kurk Lietuvai“ sukurtos Akademijos pagalba bus ugdomi šalies viešojo sektoriaus darbuotojų skaitmeniniai įgūdžiai

Skaitmeninės ekonomikos ir visuomenės indekso duomenimis, Lietuva yra viena iš Europos Sąjungos šalių, kurioje mažiausiai žemo lygio išsilavinimą turinčių suaugusiųjų, tačiau net 45 procentai visų gyventojų neturi bazinių skaitmeninių įgūdžių. Norint išsiaiškinti viešojo sektoriaus darbuotojų skaitmeninių įgūdžių lygį, praėjusių metų pabaigoje buvo atliktas tyrimas, kurio metu apklausti visų Lietuvos ministerijų darbuotojai.

Tyrimo rezultatai parodė, kad 78 procentai ministerijų darbuotojų norėtų patobulinti gebėjimą kurti skaitmeninį turinį bei saugiai elgtis skaitmeninėje erdvėje (65 procentai). Tačiau tik kas trečias darbuotojas teigia, jog turi galimybę tobulinti šiuos įgūdžius darbe. Daugiau nei pusė apklaustųjų nežino arba nėra tikri kaip reikėtų saugiai elgtis skaitmeninėje erdvėje (55 procentai) bei spręsti problemas pasitelkiant technologijas (64 procentai).

Skaitmeninių technologijų įtraukimas į visas verslo sritis bei verslo aplinkos keitimas jau tapo natūraliu reiškiniu. Tačiau Lietuvai vis sparčiau žengiant skaitmenizacijos link, svarbu galvoti ir apie viešąjį sektorių. Todėl atsižvelgiant į tyrimo rezultatus, Ekonomikos ir inovacijų ministerija drauge su „Kurk Lietuvai” viešajam sektoriui sukūrė Skaitmeninę akademiją, kurios tikslas yra ugdyti šalies viešojo sektoriaus darbuotojų skaitmeninius įgūdžius, įgalinti juos naudotis šiuolaikinėmis technologijomis bei skatinti inovacijų diegimą.

„Nors kalbant apie sparčiai besikeičiančią darbo rinką pirmiausia žvilgsnis krypsta į verslą, pokyčiai neaplenkia ir viešojo sektoriaus. Vis daugiau viešojo sektoriaus procesų ir paslaugų yra perkeliama į skaitmeninę erdvę, atsiranda ne tik naujų galimybių valstybės institucijoms tiesiogiai bendrauti su piliečiais, bet taip pat siūlyti geresnius politinius ar viešųjų paslaugų sprendimus“, – teigė ekonomikos ir inovacijų viceministras Elijus Čivilis.

Jau šį trečiadienį (sausio 15 dieną) vyks pirmasis „Digital Lithuania Academy“ forumas, skirtas viešojo sektoriaus darbuotojų skaitmeniniams įgūdžiams gerinti. Ateityje viešojo sektoriaus darbuotojams planuojama organizuoti ir daugiau tokių nemokamų renginių, rengti įvairias dirbtuves, teikti rekomendacijas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!