Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/70988/aukstosios-mokyklos-pazere-inovatyviu-sprendimu-kokybiskai-senatvei-uztikrinti/spausdinti/

Aukštosios mokyklos pažėrė inovatyvių sprendimų kokybiškai senatvei užtikrinti

Publikuota: 2019-12-19 13:49
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Inovatyvių idėjų lietus vainikavo dvejus metus trukusį projektą „KURK: kurianti, unikali, rūpestinga, karta“. Projekto tikslas – sukurti ir pasiūlyti produktų ar paslaugų idėjų, palengvinsiančių senstančios visuomenės kasdieną. Tam pajėgas sutelkė 30 dėstytojų ir 328 studentų iš keturių aukštųjų mokyklų: Klaipėdos valstybinės kolegijos, Socialinių mokslų kolegijos, Šiaulių universiteto ir Šiaulių valstybinės kolegijos.

Į projektą įsitraukę aukštųjų mokyklų dėstytojai projekto pradžioje tobulino kompetencijas ir sėmėsi naujovių stažuotėse Slovėnijoje, Ispanijoje ir Lietuvoje rengtuose mokymuose. Įgytas žinias pritaikė rengdami unikalias mokymo programas: „Socialinis verslas ir socialinės inovacijos“ bei „Verslumo laboratorija: nuo idėjos iki verslo“. Programų turinys integruojamas į paskaitų turinį ir taip pasitarnauja studijų kokybei gerinti. O svarbiausias rezultatas – programų pagrindu įgyvendintas mokymų ciklas daugiau nei trims šimtams studentų.

Mokymų metu naujų žinių įgiję jaunuoliai sugeneravo ir projekto komisijai pateikė net 10 inovatyvių idėjų kokybiškai senatvei užtikrinti. Didžiausios sėkmės sulaukė 3 idėjos – „Išmanioji apyrankė „Draugas“, „Arfos kodas (paliesk muziką)“ ir „Life GPS“, kuri tapo konkurso nugalėtoja (Socialinių mokslų kolegijos). „Life GPS“ – tai išmanioji apyrankė, kuri apjungia jau egzistuojančias inovacijas, siekiant sujungti skirtingus IT parametrus ir funkcijas, palengvinant demencija sergančių asmenų kasdienybę. Taip pat kuriant išmaniąją apyrankę, jos pritaikomumą ir funkcionalumą, buvo remtasi sveikatos mokslų rekomendacijomis, kokios paslaugos būtinos sergančiųjų demencija kasdienei savirealizacijai ir ligos prevencijai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!