Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/70977/prezidentas-dekojo-moksleiviams-uz-pergales-tarptautinese-olimpiadose/spausdinti/

Prezidentas dėkojo moksleiviams už pergales tarptautinėse olimpiadose

Publikuota: 2019-12-18 15:47
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: LR Prezidento spaudos tarnyba

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda dalyvavo tarptautinių mokinių olimpiadų ir konkursų laureatų pagerbimo šventėje. Jos metu moksleiviams buvo įteiktos Prezidento padėkos už puikias žinias ir iškovotas svarias pergales.

„Esate kaip puikūs muzikos instrumentai, labai anksti pradėję kurti savo gyvenimo melodiją, kuri mus džiugina ir skatina Jumis didžiuotis. Neabejoju, kad dar daug nuostabių melodijų išgirsime ateityje. Džiaugiuosi, kad tarp Jūsų yra talentų ir iš mažesnių Lietuvos miestų ir miestelių, nors išties norėtųsi matyti jų dar daugiau. Mes nepavargsime siekti, kad mūsų švietimo sistema būtų pajėgi suteikti vaikams lygias galimybes visur – tiek Žemaitijos šiaurėje, tiek Dzūkijos pietuose“, – sakė šalies vadovas. Pasak jo, nors iššūkių švietime mums netrūksta, bet aukščiausi jaunimo pasiekimai įrodo, kad esame pajėgūs varžytis su bendraamžiais pasaulyje.

Prezidentas pabrėžė, kad svarbi prielaida mokinių pergalėms yra tėvų palaikymas ir atsidavusių, entuziastingų mokytojų profesionalumas bei pašaukimas. Jis padėkojo ir mokslininkams, olimpiadų komandų vadovams, kurių žinios ir patirtis padeda Lietuvos mokiniams tobulėti ir nuveda iki tarptautinių konkursų viršūnių.

Prieš padėkų teikimo ceremoniją Prezidentas su pirmąja ponia Diana susitiko su jaunimu neoficialaus pokalbio prie arbatos. Šalies vadovas pasikvietė moksleivius, norėdamas iš pirmų lūpų išgirsti jų gyvenimo aktualijas ir įspūdžius iš pasaulinių olimpiadų, klausinėjo apie sudėtingiausias užduotis ir stebėjosi novatoriškomis konkursinių darbų idėjomis. Taip pat Prezidentą domino jaunuolių įžvalgos apie situaciją Lietuvos mokyklose, vadovėlius ir studijas užsienyje. Šalies vadovas palinkėjo būti pavyzdžiu bendraamžiams, parodyti, kad uolus darbas ir aistringas smalsumas atveria žmogui daugybę durų.

2019 metais tarptautinėse olimpiadose ir konkursuose dalyvavo 190 Lietuvos mokinių, kurie pelnė 6 aukso, 6 sidabro ir 25 bronzos medalius, 10 pagyrimo raštų, 5 trečiąsias vietas bei 1 specialųjį prizą.

Lietuvos jaunimas sėkmingai pasirodė informatikos, geografijos, biologijos, chemijos, matematikos, fizikos, astronomijos mokslų srityse, Kinijos mokslo ir technologijų inovacijų konkurse, tarptautinėje lenkų kalbos olimpiadoje, Pasaulinės intelektinės nuosavybės organizacijos konkurse.

Puikūs mūsų mokinių pasiekimai tarptautinėje fizikos olimpiadoje prisidėjo prie Lietuvai suteiktos teisės ir garbės 2020 metais organizuoti ją mūsų šalyje. Vilniuje tikimasi sulaukti delegacijų iš maždaug 90-ies valstybių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!