Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/70144/edtech-hackathone-36-valandos-ateities-svietimui/spausdinti/

„EdTech hackathone“ – 36 valandos ateities švietimui

Publikuota: 2019-10-17 17:24
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Dirbtinis intelektas, mašininis mokymasis, sužaidybinimas, mokymosi analitika – visa tai jau ne tik fantastinių filmų elementai, bet ir realybė, sparčiai besiveržianti į švietimo sektorių ir verčianti jį keistis. Vilniaus universiteto (VU) Verslo mokykla, siekdama paskatinti studentus pačius imtis iniciatyvos kurti švietimo technologijas, spalio 19–20 d. organizuoja dviejų dienų trukmės „Edtech hackathoną“.

E. Kurausko nuotr.
E. Kurausko nuotr.

„Eksponentinės technologijos, tokios kaip papildyta, virtuali, mišri realybė, arba kitaip –AR/VR/XR, ir dirbtinis intelektas jau dabar ima keisti mokymosi procesą. Mes judame link didžiausio švietimo sektoriaus lūžio, kurį būtų galima lyginti su Gutenbergo spaudos preso ar net rašto išradimu 3000 m. pr. Kr. Žinoma, tai taip pat atveria milžiniškas galimybes kūrybiškiems projektams ir novatoriams, kurie gali tapti inovacijų lyderiais švietime“, – teigia Vijakas Haddadi, vienas iš „EdTech hackathono“ pranešėjų, skaitmeninių inovacijų strategas, Londono South Bank universiteto dėstytojas ir agentūros „Upflux“ plėtros vadovas.

„Edtech hackathono“ siekis – suburti tarpdisciplinines komandas, kurios generuotų idėjas ir sukurtų inovatyvius švietimo technologijų sprendimus ir prototipus.

VU Verslo mokyklos vadovės dr. Birutės Miškinienės manymu, švietimo technologijos – viena sparčiausiai besivystančių sričių pasaulyje. Deja, realybė tokia, kad aukštosiose mokyklose technologinių sprendimų įtraukimas į mokymosi procesą dažniau yra labiau teorinis nei praktinis, todėl šioje srityje būtini pokyčiai.

„Mūsų organizuojamo hakatono tikslas – suteikti studentams kartu su kitais suinteresuotais asmenimis galimybę patiems sugalvoti, kokias švietimo problemas ir kaip jie nori spręsti, kaip tai galėtų būti pritaikoma mokymosi procese. Tikimės, kad dalis idėjų galės būti realiai įgyvendintos, ir tam turėsime puikią pagalbą – mentorius, kurie yra savo sričių ekspertai, įkvepiančius pranešėjus ir, žinoma, partnerius, kurie padės komandoms nesustoti ir plėtoti savo idėjas po renginio. Dėkojame visiems, kurie palaiko mūsų idėją“, – sako VU Verslo mokyklos vadovė dr. B. Miškinienė.

36 valandų trukmės renginyje dalyvaus kviestiniai pranešėjai Vijakas Haddadi iš Didžiosios Britanijos, žinomas novatorius ir antrepreneris Yosefas (Yossi) Shavitas iš Izraelio, rinkodaros ir komunikacijos guru Andrius Milinavičius, švietimo ekspertas, Vilniaus vicemeras Vytautas Mitalas, taip pat net septyniolika mentorių, kurie konsultuos dalyvius finansų, verslo vystymo, programų sistemų, dizaino, rinkodaros klausimais. Renginį moderuos Kęstutis Vingilis.

Hakatono metu suburtos komandos galės plėtoti savo idėjas arba priimti kitų įmonių ar organizacijų iššūkius. Be to, komandos turės ne tik įkvepiančią aplinką, bet ir galimybes testuoti savo idėjas, pavyzdžiui, VU viešai atvers nuasmenintus duomenis, kuriuos komandos galės naudoti mašininio mokymosi modeliams apmokyti arba kitokio pobūdžio naujiems produktams kurti.

Komandos savo sugeneruotas idėjas ir prototipus pristatys komisijai, kurioje dalyvaus žinomi investuotojai ir ekspertai. Prizų fonde jau beveik 10 000 eurų vertės „Amazon AWS“ partnerių „Cloudvisor“, LitBAN, Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parko, „Invega“, „ChangeMakers‘ON“ ir kitų partnerių įsteigti prizai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!