Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/69987/gabiausiems-fintech-srities-studentams-vardines-stipendijos/spausdinti/

Gabiausiems FinTech srities studentams – vardinės stipendijos

Publikuota: 2019-10-04 18:08
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Vilniaus universiteto Kauno fakulteto vykdomos Finansinių technologijų (FinTech) studijų programos magistrantai jau šiais metais galės pretenduoti į vardines stipendijas, kurias įsteigė lietuvių įkurtas finansinių technologijų centras BANKERA. Vienos vardinės stipendijos dydis sieks 2000 EUR.

2019–2020 mokslo metams numatyta skirti tris stipendijas pažangiausiems magistro programos studentams, savo baigiamuosiuose darbuose pasirinkusiems gvildenti Lietuvos finansinių technologijų sektoriaus vystymuisi aktualią problematiką.

„Esame tikri, kad šis bendradarbiavimas su lietuviška FinTech įmone ir vardinių stipendijų įsteigimas dar labiau paskatins gabius jaunuolius sieti savo ateitį su FinTech sektoriumi. Jau šiandien FinTech įmonėms reikalingi ne tik technologinių krypčių specialistai, bet ir finansininkai, teisininkai, vadybininkai bei ekonomistai“, – teigė Vilniaus universiteto Kauno fakulteto dekanas doc. dr. Kęstutis Driaunys.

Vilniaus universiteto Kauno fakultetas ir finansinių technologijų centras BANKERA taip pat pasirašė memorandumą, kuriuo siekiama bendradarbiauti stiprinant aukštojo mokslo ir FinTech verslo partnerystę, plėtojant ir remiant mokslinius tyrimus bei ekspertiškumą FinTech srityje.

„Tikime, kad sėkmingai Lietuvos FinTech sektoriaus plėtrai itin svarbus talentų rengimo ir išlaikymo mūsų valstybėje veiksnys. Todėl FinTech sektoriaus įmonių ir profesionalų vaidmuo, dalyvaujant ir remiant į FinTech sektorių orientuotas studijų programas yra labai reikšmingas. Patyrę verslininkai ir ekspertai, įsitraukdami į studijų programas, gali ne tik efektyviausiai perduoti praktinę patirtį jaunimui, bet taip pat greičiau atrasti bei įdarbinti gabius talentus jau veikiančiose FinTech įmonėse“, – tvirtina finansinių technologijų centro BANKERA bendraįkurėjas Vytautas Karalevičius.

V. Karalevičius priduria, kad šiais metais plečiant bendradarbiavimą su Vilniaus universiteto Kauno fakultetu, BANKERA delegavo keletą teisės ir ekonomikos profesionalų, kurie ves paskaitas ir seminarus FinTech programos magistrantams. Tarp deleguotų ekspertų - BANKEROS patarėjas dr. Darius Kulikauskas, prieš tai dirbęs Lietuvos banke, BANKEROS teisės ir atitikties vadovė Toma Matikiūnienė bei kiti savo srities profesionalai.

Studentų, kandidatuojančių į vardines stipendijas, tinkamumą vertins speciali atrankos komisija - specialistų grupė, sudaryta iš finansinių technologijų centro BANKERA ekspertų ir Vilniaus universiteto Kauno fakulteto akademinės bendruomenės narių. Vertinimo metu bus atsižvelgiama į studentų studijų rezultatus ir pažangumą, motyvaciją, tobulėjimo potencialą bei pasirinktos baigiamojo darbo temos aktualumą FinTech sektoriui.

Informacija apie konkursą stipendijoms laimėti bus skelbiama Vilniaus universiteto bei Kauno fakulteto interneto svetainėse bei socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Vilniaus universiteto Kauno fakultetas 2018 m. pirmasis Lietuvoje pradėjo įgyvendinti Finansinių technologijų magistro programą.

Finansinių technologijų centras BANKERA Lietuvoje veiklą vykdo nuo 2017 metų. Pagrindinė centro paskirtis – naujų skaitmeninių atsiskaitymo paslaugų bei produktų kūrimas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!