Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/69481/verslo-pasitikejimas-mokslu-auga-continental-automotive-lithuania-ir-ktu-tapo-oficialiais-partneriais/spausdinti/

Verslo pasitikėjimas mokslu auga: „Continental Automotive Lithuania“ ir KTU tapo oficialiais partneriais

Publikuota: 2019-08-29 14:13
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Jau daugiau nei metus bendradarbiaujantis Kauno technologijos universitetas (KTU) bei Vokietijos technologijų ir automobilių komponentų pramonės kompanijos „Continental“ padalinys Lietuvoje oficialiai patvirtino savo partnerystę. Rugpjūčio 27 d. KTU rektorius Eugenijus Valatka ir „Continental Automotive Lithuania“ generalinis direktorius Shayan Ali pasirašė ilgalaikio bendradarbiavimo sutartį.

„Šiandien mokslo ir verslo bendradarbiavimas jau nebe diskutuotinas klausimas, o gyvenimo realija. KTU jau ne vienerius metus kryptingai dirba šia linkme, o pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su vienu didžiausių pastarųjų metų investuotojų Lietuvoje tik įrodo, kad įgavome verslo pasitikėjimą, be kurio ilgalaikė ir sėkminga partnerystė neįmanoma“, – įsitikinęs KTU rektorius E. Valatka.

Bendradarbiaus daugybėje sričių

Partneriai planuoja kartu spręsti technologines problemas, rengti ir įgyvendinti mokslinių tyrimų bei kitų sričių projektus, siekti glaudesnio mokslo, studijų ir praktikos sąlyčio.

„Kauno technologijos universitetas buvo viena iš priežasčių rinktis Kauną, kai dar tik sprendėme, kur stovės naujoji gamykla. Šiandien labai džiaugiames turėdami stiprų partnerį visai šalia mūsų. Talentų poreikis elektronikos inžinerijos, robotikos, IT ir kitose susijusiose srityse Kauno regione tik augs, ir tvarus augimas galimas tik esant stiprioms bei bendradarbiauti norinčioms švietimo institucijomis. Su KTU tikimės įgyvendinti daugybę projektų ir sieksime kiek galėdimai prisidėti prie talentų auginimo regione“, – sakė „Continental Automotive Lithuania“ generalinis direktorius Shayan Ali.

Pasak KTU atstovų, labai svarbus verslo dalyvavimas studijų procese – numatoma bendromis pastangomis tobulinti KTU studijų programas bei studentų įgytų žinių pritaikymą praktikoje, taip pat planuojama skirti kvalifikuotus „Continental Automotive Lithuania“ darbuotojus studentų kursinių ir baigiamųjų darbų konsultantais.

Duris turėtų atverti mokymų laboratorija

S. Ali teigimu, kelerių metų laikotarpiu įmonė KTU tikisi įsteigti mokymų laboratoriją, kur būtų „auginami“ talentai, o dirbantieji technologijų srityje turėtų galimybę kelti kvalifikaciją ar, esant poreikiui, įgyti naujas kompetencijas bei persikvalifikuoti.

Kompanija taip pat žada sudaryti sąlygas KTU darbuotojams ir studentams susipažinti su joje įdiegtomis technologijomis, valdymo sistema ir kitomis naujovėmis, susijusiomis su moksline veikla bei studijomis.

Į inovatyvias naujoves orientuota technologijų įmonė „Continental“ yra viena automobilinės pramonės tiekėjų lyderių pasaulyje. Padalinį Lietuvoje ji įkūrė 2017 metais ir sėkmingai plečia savo veiklą mūsų šalyje. Kaip vieną iš priežasčių, kodėl kompanija savo padalinį nusprendė atidaryti Kaune, įvardijama KTU rengiami inžinerijos, robotikos, elektronikos, išmaniųjų technologijų bei kitų sričių specialistai.

S. Ali pasidžiaugė, kad plėsdama darbuotojų komandą „Continental Automotive Lithuania“ jau spėjo įdarbinti jaunų talentų, baigusių studijas KTU, o keliems universiteto studentams, sėkmingai atlikusiems praktiką įmonėje ir įrodžiusiems savo gebėjimus, taip pat buvo pasiūlytos darbo vietos – jie jau įsiliejo į darbuotojų kolektyvą.

Nors oficiali bendradarbiavimo sutartis pasirašyta dabar, partneriai jau ne kartą yra dalyvavę bendruose projektuose ir renginiuose. „Continental Automotive Lithuania“ kvietė KTU studentus į atviras paskaitas, pristatė naujausius įmonės kuriamus produktus, technologines naujoves, supažindino su savo veikla bei vertybėmis, atsiveriančiomis karjeros galimybėmis.

Perspektyvoje – 1000 darbo vietų

Kompanija noriai prisideda ir prie Lietuvos moksleivių edukacijos, kartu su KTU dalyvaudami jiems skirtuose renginiuose, kur jaunesnio amžiaus žmones supažindina su potencialiomis karjeros perspektyvomis, skatindami labiau domėtis tiksliaisiais mokslais ir įvairiomis inžinerijos sritimis.

„Continental Automotive Lithuania“ Kauno Laisvojoje ekonominėje zonoje stato gamyklą, kurios atidarymas planuojamas jau šį rudenį. Joje bus gaminami durų ir sėdynių kontrolės elementai, išmanios automatinės langų užtamsinimo sistemos, adaptyvios greičio palaikymo sistemos sensoriai bei priekiniai radarai automatinio stabdymo funkcijai.

Įmonė tikisi sėkmingos plėtros Lietuvoje ir ilgalaikėje perspektyvoje ketina įdarbinti apie 1000 įvairių sričių darbuotojų, tad nemažas kiekis specialistų, besidominčių pramonės milžinės veikla, turės galimybę prisijungti prie jos darbuotojų komandos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!