Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/69312/medaliu-lietus-tesiasi-tarptautineje-informatikos-olimpiadoje-iskovotas-sidabras-ir-bronza/spausdinti/

Medalių lietus tęsiasi – tarptautinėje informatikos olimpiadoje iškovotas sidabras ir bronza

Publikuota: 2019-08-14 18:55
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras

Iš tarptautinės informatikos olimpiados (IOI 2019), vykusios Azerbaidžano sostinėje Baku, Lietuvos komanda parsivežė du sidabro ir vieną bronzos medalį. Sidabro medalius iškovojo Kauno technologijos universiteto gimnazijos abiturientai – Gediminas Lelešius ir Tautvydas Jasiūnas (mokytojai Kristina Serapinaitė ir Kęstutis Simonavičius). Bronzos medalį pelnė Vilniaus licėjaus abiturientas Martynas Sinkievič.

Medalių lietus tęsiasi – tarptautinėje informatikos olimpiadoje iškovotas sidabras ir bronza

Olimpiadoje taip pat dalyvavo Vilniaus licėjaus abiturientas Justas Želnia (mokytojas Bronius Skūpas). Visi keturi komandos nariai olimpiadai visus metus ruošėsi Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto Šeštadieninėje informatikos olimpiadininkų mokykloje.

Lietuvos komandai vadovavo Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto Informatikos instituto specialistė dr. Jūratė Skūpienė ir Justas Klimavičius, dirbantis programinės įrangos inžinieriumi Google, Šveicarijoje. Kartu su komanda vyko ir informatikos olimpiados Tarptautinio komiteto narė prof. dr. Valentina Dagienė, Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto Duomenų mokslo ir skaitmeninių technologijų instituto vyriausioji mokslo darbuotoja, kuri organizavo olimpiados metu vykusią 13-ąją tarptautinę konferenciją, skirtą informatikos mokymui.

Mokinių dalyvavimą olimpiadoje organizavo Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras. Komandą rėmė „Bentley Systems Europe B. V.“ filialas ir „DXC technology“.

Šiemet olimpiadoje dalyvavo 88 valstybių komandos, iš viso varžėsi virš 300 mokinių.

Dalyviai sprendė algoritmavimo uždavinius ir juos programavo C++ arba Java kalbomis. Informatikos olimpiados išskirtinės tuo, kad mokiniai naudoja varžybų sistemą ir savo įvertinimą mato iš karto ir išeidami iš sprendimų salės jau žino savo rezultatus. Realiu laiku galima stebėti kaip keičiasi rezultatai, todėl ši olimpiada pritraukia daug susidomėjusiųjų, kurie stebi, kaip sekasi jų šalies komandai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!