Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/69257/jaunieji-salies-talentai-pasirinko-ktu-studijuos-net-226-simtukininkai/spausdinti/

Jaunieji šalies talentai pasirinko KTU: studijuos net 226 šimtukininkai

Publikuota: 2019-08-10 17:39
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Nors vis dar manoma, kad talentingiausi abiturientai renkasi užsienio šalių universitetus, tačiau tai – mitas, kurį sėkmingai paneigė būsimi Kauno technologijos universiteto (KTU) pirmakursiai. Tarp iš visos Lietuvos studijuoti į KTU atvyksiančių šimtukininkų – po vieną įvertintą penkiais ir keturiais, ir net aštuoni įvertinti trimis šimtukais, rašoma pranešime spaudai.

Iš viso neseniai pasibaigusio pagrindinio priėmimo metu KTU sutartis pasirašė net 226 šimtukininkai. Įspūdingiausiais rezultatais pasižymėję pretendentai pasirinko Programų sistemų, Taikomosios matematikos, Cheminių technologijų ir inžinerijos, Atsinaujinančiosios energetikos studijų programas.

Patys pažangiausi studentai kviečiami dalyvauti KTU „Gifted“ talentų ugdymo programoje, visiems rekomenduojama išnaudoti mentorystės privalumus – 700 dėstytojų, tyrėjų, verslo atstovų yra KTU mentoriai visiems studentiško gyvenimo atvejams, nuo pirmųjų dienų universitete iki karjeros pasirinkimo.

Iš viso per abu pagrindinio priėmimo I ir II etapus į KTU buvo pakviesta studijuoti 1 487 stojantieji, iš kurių sutiko studijuoti ir sutartis pasirašė 1 341 asmenys. Pagrindiniame etape studijas KTU pasirinko ir nuo šio rudens mokslus universitete pradės 1 168 asmenys, gavę valstybės finansuojamas studijų vietas. Dar 173 asmenys studijuos valstybės nefinansuojamose studijų vietose.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!