Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/69215/zvilgsnis-i-vidu-ktu-visuomenei-ir-studentams-prisistato-virtualiu-turu/spausdinti/

Žvilgsnis į vidų: KTU visuomenei ir studentams prisistato virtualiu turu

Publikuota: 2019-08-07 12:35
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Nuo šiol visi norintys gali pamatyti ir „pasivaikščioti“ po erdves, kur gimsta moksliniai išradimai, studentai leidžia laisvalaikį ar darbuojasi universiteto administracija.

Artėjant rudeniui, Kauno technologijos universitetas (KTU) kviečia susipažinti su virtualiu turu, leidžiančiu pažvelgti į Universitetą iš vidaus, „pasivaikščioti" jame virtualiai ir pamatyti, kur vyksta paskaitos, atliekami moksliniai tyrimai ar dirba tam tikrų padalinių darbuotojai.

KTU nuotr.
KTU nuotr.

Virtualus turas – tai egzistuojančios vietos simuliacija, sukurta iš 360 laipsnių fotografijų. Turo pagalba galima pereiti nuo vienos nuotraukos prie kitos, erdvėse judėti iš vieno peržiūros taško į kitą, kas sudaro vaizdą, jog po patalpas vaikščiotumėte patys, nors iš tiesų viską stebite kompiuterio, planšetės ar išmaniojo telefono ekrane.

Pasak KTU Studijų informacijos specialistės Giedrė Veitaitės, turas pagelbės ne tik esamiems universiteto studentams bei darbuotojams, kurie iki šiol niekada nesilankė tam tikruose fakultetuose ar padaliniuose.

„Virtualus turas sukurtas siekiant suteikti galimybę potencialiems studentams iš užsienio pamatyti mūsų universitetą per atstumą, nebūnant Kaune. Tačiau jis pasitarnaus ir kaip pažintinis turas, leidžiantis pasivaikščioti bei susipažinti su studijų, mokslo ir administracijos padalinių erdvėmis būsimiems studentams iš Lietuvos, kuriems dar neteko lankytis KTU. Ateityje planuojame turą plėsti ir tobulinti“, – sakė ji.

Be G. Veitaitės, turą kūrė KTU Įvaizdžio formavimo skyriaus kūrybos vadovas Domantas Didžiapetris, neseniai pelnęs prestižinį apdovanojimą JAV bei Informatikos fakulteto Multimedijos inžinerijos katedros vedėjas Tomas Blažauskas ir šio fakulteto dėstytojas Mikas Binkis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!