Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/69133/siuloma-didinti-socialines-stipendijas-moketi-jas-visiems-studentams-atitinkantiems-nustatytus-kriterijus-ir-plesti-gaveju-rata/spausdinti/

Siūloma didinti socialines stipendijas, mokėti jas visiems studentams, atitinkantiems nustatytus kriterijus ir plėsti gavėjų ratą

Publikuota: 2019-07-31 22:02
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: LR švietimo, mokslo ir sporto ministerija

Šiandien Vyriausybė pritarė siūlymui plėsti socialinių stipendijų gavėjų ratą, mokėti jas visiems studentams, atitinkantiems nustatytus kriterijus ir kelti stipendijų dydį. Tokia nuostata įsigaliotų Seimui pakeitus Mokslo ir studijų įstatymą.

Socialinių stipendijų dydį siūloma kelti nuo 123,5 Eur (3,25 bazinės socialinės išmokos – BSI) iki 133 Eur (3,5 BSĮ) per mėnesį.

Taip pat siūloma plėsti socialinių stipendijų gavėjų ratą. Jas galėtų gauti ne tik bakalauro ir magistro studentai, kaip yra šiuo metu, bet ir trumposios, trečiosios pakopų ir profesinių studijų studentams (doktorantams ir rezidentams).

Be to, nuo naujų mokslo metų socialines stipendijas gautų visi, kurie atitinka Mokslo ir studijų įstatyme nustatytus bent vieną kriterijų: yra iš nepasiturinčios šeimos, neturi abiejų ar vieno iš tėvų, turi sunkų ar vidutinį neįgalumo lygį ir kt.

2018 m. socialinėms stipendijoms Švietimo, mokslo ir sporto ministerija skyrė 3,6 mln. Eur, 2019 m. numatyta 4,3 mln. Eur. Padidinus socialinių stipendijų dydį ir išplėtus jas gaunančiųjų ratą, papildomas lėšų poreikis sudarytų 479 tūkst. Eur per metus.

Socialines stipendijas skiria ir administruoja Valstybinis studijų fondas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!