Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/68585/nauji-qs-universitetu-reitingai-vgtu-islaiko-pozicijas-pasaulio-universitetu-kontekste/spausdinti/

Nauji QS universitetų reitingai: VGTU išlaiko pozicijas pasaulio universitetų kontekste

Publikuota: 2019-06-19 15:09
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Šiandien „QS World University Rankings 2020“ paskelbė naujus pasaulio aukštųjų mokyklų reitingo rezultatus. Į reitingą šiemet pateko 4 Lietuvos aukštosios mokyklos. Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU) įsitvirtinęs tarp geriausių 600 pasaulio universitetų ir nuosekliai gerina reputaciją tarp darbdavių.

VGTU nuotr.
VGTU nuotr.

Aktyvi VGTU ir verslo partnerystė atsispindi ir reitingų rezultatuose, kur universitetas patenka į geriausių 500-uką, vertinant reputaciją tarp darbdavių, ir užima 353 vietą.

Lyginant praėjusių metų rezultatus, šiemet VGTU ženkliai pagerino pritrauktų tarptautinių studentų rodiklio rezultatus. Taip pat kelis metus iš eilės gerėja VGTU studentų ir dėstytojų santykio padaliniuose rodiklis, kuris šiemet pakilo keliomis pozicijomis.

„Kiekvienais metais skelbiamas pasaulio aukštųjų mokyklų reitingas surikiuoja į eilę geriausius universitetus. Džiugu, kad patenkame tarp geriausių pasaulio universitetų ir jau kelerius metus išlaikome užtikrintas pozicijas tarptautiniame kontekste. Sėkmingą universiteto veiklą charakterizuoja šiemet pasiekti geri darbdavių įvertinimai, kurie rodo, kad universitetas eina teisinga kryptimi ugdydamas rinkai trūkstamus ir kompetentingus specialistus, tokiu būdu prisidėdamas prie darnaus šalies vystymosi. Reitinge gerai įvertintas vis didėjantis VGTU tarptautinių studentų skaičius rodo, kad Vilnius yra patrauklus miestas užsienio studentams. Tai atspindi ir „QS Best Student Cities“ pernai skelbti reitingai, kur Vilnius patenka tarp šimto geriausių pasaulio miestų tarptautiniams studentams“, – teigia VGTU rektorius Alfonsas Daniūnas.

Galutiniai universitetų reitingai skelbiami įvertinus šešis aukštųjų mokyklų rodiklius: akademinę reputaciją, reputaciją tarp darbdavių, studentų ir dėstytojų santykį padaliniuose, citavimo dažnumo rodiklį, užsienio dėstytojų dalį ir užsienio studentų skaičių.

Jau kelerius metus geriausiųjų pasaulio universitetų trejetuke išlieka tie patys universitetai: Masačusetso technologijos institutas, Stanfordo universitetas ir Harvardo universitetas. Lyderiaujančias pozicijas jie išlaikė ir šiemet skelbiamame reitinge.

„QS World University Rankings 2020“ yra didžiausias nepriklausomas pasaulinis universitetų reitingas, sudaromas kasmet nuo 2004 metų. Šiais metais iš 26 tūkst. pasaulio universitetų tik 1001 pateko į reitingą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!