Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/68571/beribe-studentu-fantazija-universiteta-nukele-i-marsa-magijos-pasauli-ir-po-vandeniu/spausdinti/

Beribė studentų fantazija – universitetą nukėlė į Marsą, magijos pasaulį ir po vandeniu

Publikuota: 2019-06-18 12:47
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Kaip universitetas atrodo sesijos įkarščio metu? Kas būtų, jei universiteto kieme įsikurtų dinozaurų parkas arba kvidičo stadionas iš Hario Poterio filmų? O jei pats universitetas persikeltų į raudonąją planetą arba po vandeniu? Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) studentai savo darbų parodoje „VGTU studentų akimis“ išlaisvino fantaziją ir savo aukštojo mokslo įstaigą pavertė sala, kalnu, oro uostu ar net uždarė butelyje.

VGTU nuotr.

„Studentai turėjo užduotį – nufotografuoti VGTU interjero arba eksterjero panoramą ir sukurti fantastinį montažą. Šiemet užduoti buvo papildyta – montaže turėjo atsirasti keli personažai skirtinguose vaidmenyse. Dirbdami komandomis studentai pateikė tikrai netradicinių darbų, įgyvendino įdomių idėjų. Atliekant užduotis buvo griežtai laikomasi autorių teisių apsaugos reikalavimų, todėl montažams buvo naudojamos tik autorių darytos nuotraukos arba imamos iš interneto nepažeidžiant autorių teisių“, – pasakojo Grafinių sistemų katedros lektorė dr. Rytė Žiūrienė, vadovavusi „Vaizdų analizės metodų“ studijų dalykui, kuriam ir buvo rengiami šie studentų darbai.

VGTU nuotr.

VGTU Fundamentinių mokslų fakulteto Multimedijos ir kompiuterinio dizaino studijų programos trečiakursių kursinių darbų paroda veiks VGTU Saulėtekio rūmuose. Studentų darbus kviečiame pažiūrėti nuotraukų galerijoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!