Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/68490/net-trims-ktu-studiju-programoms-prestiziniai-investors-spotlight-kokybes-zenklai/spausdinti/

Net trims KTU studijų programoms – prestižiniai „Investors‘ Spotlight“ kokybės ženklai

Publikuota: 2019-06-12 21:03
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Asociacija „Investors Forum“ ir tiesioginių užsienio investicijų plėtros agentūra „Investuok Lietuvoje“ šiemet vėl išskyrė bei įvertino labiausiai verslo lūkesčius atitinkančias ir perspektyviausias šalies aukštųjų mokyklų bakalauro studijų programas. Konferencijos „Baltic Investors Forum 2019“ metu net trims Kauno technologijos universiteto (KTU) studijų programoms – Elektronikos inžinerijai, Mechatronikai ir Programuojamoms automatikos sistemoms – buvo įteikti „Investors‘ Spotlight“ kokybės ženklai.

Net trims KTU studijų programoms – prestižiniai „Investors‘ Spotlight“ kokybės ženklai

Šiais metais visas dėmesys buvo skiriamas regionams, į programų peržiūrų darbo grupes įsitraukė atstovai iš daugiau nei 40 skirtingų užsienio ir vietinio kapitalo įmonių Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Šiauliuose.

„Prisidėdami prie studijų programų kūrimo bei tobulinimo investuotojai užtikrina, kad studijų metu gaunamos žinios suteiks rinkoje reikalingų įgūdžių, leis mokslus baigusiems jauniems specialistams lengviau prisitaikyti prie darbdavio reikalavimų“, – teigia prie programų peržiūrų ir vertinimo prisidėjusi UAB „Littelfuse LT“ personalo vadovė Aida Kundrotaitė.

„Tai ypač svarbu technologijų studijose, kadangi pati sritis yra labai dinamiška, reikalavimai kinta žaibišku greičiu. Žinoma, labai svarbi ir kokybiška praktika, kurios metu studentai išmoksta pritaikyti auditorijose bei laboratorijose įgytas žinias verslo aplinkoje“.

Iš viso buvo išdalinti 8 „Investors‘ Spotlight“ kokybės ženklai. Tarp aštuonių laimėtojų – net trys KTU bakalauro studijų programos: Elektros ir elektronikos fakultete (EEF) dėstoma Elektronikos inžinerija, Mechanikos inžinerijos ir dizaino fakulteto (MIDF) Mechatronikos studijos bei Panevėžio fakulteto Programuojamų automatikos sistemų bakalauro programa.

„Investors‘ Spotlight“ kokybės ženklas studijų programoms skiriamas įvertinus rinkos tendencijas ir verslo poreikius, programų kokybę ir jų pokytį įgyvendinant individualias investuotojų rekomendacijas tiek studijų programos turiniui, tiek studijų procesui.

„Investuok Lietuvoje“ regionų komandos vadovė Živilė Kazlauskaitė pabrėžia, kad studijų inicijuota programų peržiūra yra tik pradžia: „Skirdami „Investors‘ Spotlight“ kokybės ženklus norime paskatinti kiek įmanoma glaudesnį aukštųjų mokyklų bendradarbiavimą su Lietuvoje veikiančiais verslais. Tikime, kad aukštųjų mokyklų noras ir siekis įtraukti verslą į studijų procesui teigiamai atsilieps studijų kokybei ir padės absolventams – nepriklausomai nuo regiono – susirasti aukštos kvalifikacijos darbus iškart po studijų baigimo“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!