Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/6849/atviros-ir-prieinamos-studijos-anglijos-pavyzdys/spausdinti/

Atviros ir prieinamos studijos: Anglijos pavyzdys

Publikuota: 2007-01-29 13:29
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Lietuvos studentų sąjunga

Šiandien Šefildo universitete (Šiaurės Anglija) semestro studijas pradeda Lietuvos studentų sąjungos (LSS) socialinės integracijos koordinatorė Rūta Ruolytė. LSS socialinės integracijos koordinatorė Anglijoje ne tik studijuos, bet ir įgyvendins LSS iniciatyvą – praktiškai patikrinti, kaip lygių ir prieinamų studijų modelis veikia Anglijoje.

Studijų metu R. Ruolytė tirs, kaip pritaikyta studijų aplinka žmonėms su specialiaisiais poreikiais, planuojami susitikimai su Šefildo universiteto administracijos, vietinių ir nacionalinių studentų organizacijų atstovais, vizitai į studentų su negalia centrus. Siekiant išsiaiškinti per 520 tūkstančių gyventojų turinčio miestelio požiūrį į studentus su negalia ir visiems prieinamą aukštąjį mokslą, planuojami susitikimai ir su miestelio savivaldos atstovais, miestelėnais ir miesto svečiais.

„Lietuvoje kurti socialinės lygybės principais grįstą aukštojo mokslo sistemą dar tik pradedama. Anglijoje ši sistema veikia gerokai seniau, todėl siekiant perimti tinkamus pavyzdžius, svarbūs ne tik žvalgomieji tyrimai, bet ir praktinė patirtis. Tikiuosi, Anglijoje atliktas praktinis tyrimas, bus naudingas plėtojant pažangių idėjų įgyvendinimą Lietuvoje“, - teigia LSS R. Ruolytė.

Informacija apie LSS atliekamo praktinio tyrimo Anglijoje eigą ir rezultatus kartą per savaitę bus pateikiama LSS interneto svetainėje www.lss.lt. Pirmasis reportažas iš Anglijos – jau šį ketvirtadienį.

Primename, kad 2005 m. lapkritį artėjant tarptautinei žmonių su negalia dienai pirmą kartą Lietuvoje lankytos aukštosios mokyklos ir praktiškai tikrinta, ar aplinka yra pritaikyta kokybiškoms žmonių su negalia studijoms. Po Lietuvos studentų sąjungos iniciatyva surengtų vizitų paaiškėjo, kad studijų aplinka pritaikyta nepakankamai, o vyraujantis neigiamas dėstytojų ir studentų požiūris formuoja sunkiai prieinamą žmonėms su negalia studijų erdvę.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!